L’islamisme radical denuncia Sílvia Orriols per delicte d'odi

10 de juliol de 2020

L’islamisme radical denuncia Sílvia Orriols per delicte d'odi

Sense especificar per què no va investigar a l'imam Es Satty, l'associació Annour encara es desmarca dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Redacció

L’associació Annour, que va contractar sense investigació prèvia l’imam salafista Abdelbaki Es Satty, responsable dels atemptats terroristes de les Rambles de Barcelona el 2017 mitjançant la seva influència com a líder espiritual de la mesquita de l’associació a Ripoll, denuncia a la regidora ripollesa Sílvia Orriols per delicte d’odi arran de la seva oposició a la construcció d’un tercer centre de culte musulmà de 400m2 a la vila.

Annour, amb aquesta estratègia i apel·lant a l’odi occidental envers la comunitat musulmana, segueix desmarcant-se dels atemptats contra la nostra ciutadania, encara sense explicar per què cap dels assistents a les prèdiques de l’imam va denunciar la difusió dels missatges d’odi, ni per què es va escollir un individu que va complir condemna durant quatre anys per delicte de tràfic de drogues.

Per altra banda, Orriols s’enfronta a una multa per danys i perjudicis i una pena de fins a quatre anys de presó. Càrrecs que tracten d’emparar-se en les paraules de la regidora al ple de Ripoll el passat gener, on obria la següent pregunta: “Pot, tenint en compte aquests antecedents, obrir un nou centre de culte i tenir novament permís, per activa o per passivitat, l’oportunitat de difondre com si res odi i intolerància envers els conciutadans que no professen la seva fe?”.

 
Annour no respon sobre els atemptats

Pel que fa a l’associació, el president de l’entitat, Ali Yassine, i com ha explicat a Cadena SER, defensa la denúncia argumentant que no pensa deixar-n'hi pasar ni una i que, “la comunitat musulmana forma part d’aquesta societat”. Afegint que els seus objectius a Catalunya, on venen “a treballar i a millorar l’economia”, no tenen res a veure amb “donar problemes”. Unes declaracions que segueixen sense respondre als motius de la contractació d’Es Satty i la negligència en permetre que l’esperonament terrorista es dugués a terme.

Pel que fa a la defensa jurídica de Sílvia Orriols, aquesta serà dirigida per l’advocat gironí Carles Monguilod, qui serà contractat a través d’una campanya de solidaritat per la regidora que inclou un vídeo sobre els perills de l’islamisme. A més, acompanyada d’un manifest amb què els seus seguidors palesen la seva determinació “a erradicar qualsevol forma de fanatisme o politització religiosa, i a fer fonedissa qualsevol mostra de masclisme o misogínia”, “davant d’aquesta situació intolerable i absolutament perillosa pel benestar de la ciutadania i de la vila de Ripoll”.

I quan l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas qüestiona que Es Satty sigui mort, l'Audiència Nacional no jutjarà per assassinat els tres detinguts pels atemptats del 17A: el jutge instructor ha considerat que cap d'ells va participar directament en els atemptats de Barcelona i Cambrils, i així obre la porta a que se'ls jutgi per intent d'assassinat per la preparació d'explosius a Alcanar.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme