L'islamisme radical a Catalunya: com els tentacles d'Islamic Relief han arrelat a Barcelona

31 d'agost de 2020

L'islamisme radical a Catalunya: com els tentacles d'Islamic Relief han arrelat a Barcelona

Salim Benamara, fundador d'IRW a Catalunya, és, a més, president i imam del Centre Cultural Islàmic Català (CCIC), ubicat al barri d’El Clot


Redacció

L’organització benèfica islàmica Islamic Relief Worldwide, bandejada a Israel sota sospites que els fons recaptats servien per finançar l'organització terrorista islamista palestina Hamàs, està estesa a Catalunya per Salim Benamara, a l’Avinguda del Paral·lel, número 98, de Barcelona; registrada a Madrid la delegació espanyola el 2013. El fundador d’IRW a Catalunya és, a més, president i imam del Centre Cultural Islàmic Català (CCIC), ubicat al barri d’El Clot –i que, segons un informe del CNI, va remodelar-se amb 300.000€ de Qatar–; i de la Lliga Islàmica pel Diàleg i la Convivència (Lidcoe), que és titular del CCIC i que un informe del 2015 del Ministeri de l’Interior espanyol vincula a Germans Musulmans.

 
El desplegament d'Islamic Relief a Catalunya i Barcelona

El 2016, Benamara, a partir d’Islamic Relief a Catalunya, va convidar a Cornellà el xeic i imam salafista Saleh El Mghamsi per impartir una conferència en el CCIC, orador islamista qui havia defensat la “santedat” d’Osama Bin Laden a Qatar TV i de qui Benamara no va fer cap comentari en descobrir-se. Tan sols una de les raons exemplificadores per les quals Islamic Relief està inclosa al Reglament d’Execució (UE) nº34/2012 de la Comissió, de 17 de gener del 2012, pel que s’imposen restriccions contra determinades persones i entitats associades amb Al-Qaida.

El 2017, el CCIC va organitzar una presentació sobre “ser una dona musulmana a Occident” a càrrec de la psicòloga, “feminista”, assistent administrativa d’Islamic Relief a Catalunya i voluntària de l’entitat Wafaa Moussaoui Rahhab. Qui, també membre del Consell de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona designada per Ada Colau, ha dut a terme altres conferències, una d’elles junt amb Najia Lofti, organitzades per la Direcció General de Joventut de Generalitat –és a dir, pel Departament de Chakir El Homrani– o l’Ajuntament de la capital sobre les dones i l’islam.

 
L'escàndol d'IRW al Regne Unit

La setmana passada, tota la junta directiva al Regne Unit d'IRW va dimitir per la presència d’enaltidors del terrorisme islamista i l’anti-semitisme en la seva cúpula: el Dr. Almoutaz Tayara i Heshmat Khalifa. Un altre dels escàndols de l’organització comprèn l’ús de les donacions que percep –com ara les 24,1 milions de lliures rebudes per Nacions Unides entre el 2009 i el 2018– i que presumptament redistribueix a “destinataris qüestionables” vinculats a organitzacions islamistes.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme