L'islamisme: a judici pels atemptats terroristes del 17-A a Barcelona i Cambrils

10 de novembre de 2020

L'islamisme: a judici pels atemptats terroristes del 17-A a Barcelona i Cambrils

Cal esclarir: el grau d’implicació de Driss Oukabir, Mohamed Houli i Saïd Ben Iazza i la negligència en haver permès l’arribada impune d’Es-Satty

 
Redacció

Avui, dimarts 10 de novembre del 2020, ha començat a l’Audiència Nacional de Madrid el judici sobre els atemptats islamistes a Barcelona i Cambrils del 17 d’agost del 2017, en els quals es van assassinar 16 persones.

Un atac dirigit per l’imam Abdelbaki Es-Satty, qui, malgrat els seus antecedents i vinculació amb l’islamisme coneguts pel CNI, va ser contractat per l’associació islàmica Annour de Ripoll.

 
Calendari judicial, actors i fets delictius

El judici, que s’allargarà fins el desembre d'enguany, consistirà en esclarir el grau d’implicació de Driss Oukabir, Mohamed Houli i Saïd Ben Iazza. Malgrat la insistència dels jutges, refusen declarar amb concreció desvinculant-se de motivacions islamistes, motiu pel qual se’ls acusa per part de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona; administracions que els han eximit dels càrrecs per assassinat.

Dels vídeos domèstics emesos durant el judici, crida l'atenció un dels terroristes, Mohamed Hichamy, esmentant que ha robat els materials per a fer explosius a Comforsa, pertanyent a la Generalitat de Catalunya i empresa on hi treballava a Ripoll, etzibant que la culpa és nostra per permetre-ho entre altres amenaces.

I tractant d'exculpar un dels processats, Houli, la periodista de TV3 Anna Teixidor, seguint el judici a Twitter, esmenta que no mira les imatges i que sembla més atent Oukabir.


El judici vist des de Ripoll

Encetant el judici, l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell (PDeCAT), ha esmentat a Els Matins de TV3 que els familiars dels atacants continuen vivint encara al municipi.

Per altra banda, queda pendent l'assumpció de la negligència en haver permès l’arribada impune d’Es-Satty. Fet que, d’haver existit un control major sobre els grupuscles islàmics a Catalunya, amb un terç de les 283 mesquites a Catalunya controlades pel salafisme segons els Mossos d’Esquadra i sota l’esperit d’una impossible convivència amb aquesta mena d’immigració que prediquen personatges com Munell, possiblement hauria evitat aquest i d’altres atemptats terroristes.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme