L'islam supera el cristianisme a Catalunya en 126.369 persones

18 d'agost de 2020

L'islam supera el cristianisme a Catalunya en 126.369 persones

Alba Campos (JxCat), delegada del Govern de la Generalitat, disposada a facilitar permisos de residència i feina a immigrants il·legals musulmans

 
Redacció

Segons la Unió de Comunitats Islàmiques d’Espanya (UCIDE), a data de febrer del 2020, “una quarta part de la població musulmana es concentra a Catalunya amb 564.055 persones. Segons dades de l'IDESCAT de 2019, amb 283 mesquites ―de les quals es calcula que un terç està controlada per salafistes. Per contra, tan sols acudeixen a les esglésies catòliques 437.686 cristians practicants.

Des del 2014, els musulmans a Catalunya han augmentat en un 25%, de 450.000 a 564.055, mentre que els cristians s'han reduït en un 18%, de 527.043 a 437.686 el 2019. D’altra banda,  l’enquesta del CIS del juliol del 2019 va presentar tan sols un 10,9% de cristians practicants. Principalment, a causa de l’envelliment dels practicants, la majoria amb una mitjana d'edat superior als 65 anys.

 
Les exigències de l’islam a Catalunya

Omar Noumri (ERC), el primer alcalde musulmà de Catalunya —a Castelló de Farfanya i amb majoria absoluta—, lamentava aquest abril a Itacat Ràdio que hi hagi “poc menys de 10 ciutats catalanes on hi ha zona d’enterrament musulmà”.  Mesos abans, la UCIDE també exigia classes de religió musulmana i va quedar molt satisfeta de les facilitats ofertes per Alba Campos (JxCat), delegada del Govern de la Generalitat, a qui, a més, li han exigit que faciliti la immigració il·legal entre la comunitat islàmica a través permisos de residència i feina il·legals.

 
Les pràctiques de l'islamisme radical a Catalunya

Entre el 2012 i el 2017, es van dur a terme 30 operacions contra terroristes islamistes radicals només a Catalunya. El 2019, el portaveu del Consell Islàmic de Catalunya, Mohamed Halhoul, demanava una segona oportunitat pels joves islamistes que vulguin tornar a Europa. Aquest any, obviant que fets com aquest cada dia es normalitzen i reprodueixen a Catalunya. Com ara a Sant Feliu de Guíxols, un atac en el qual un immigrant magrebí va ruixar la seva dona amb sosa càustica desfigurant-li la cara davant de la seva filla.

Fe d'errates: Aquesta notícia va publicar-se inicialment dient que l'islam doblava en creients al cristianisme, xifra que serà certa el 2025. Tanmateix, actualment ja és la primera religió a Catalunya amb 126.369 creients més.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fer servir tags i atributs HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 698 lectors

Meme