L'imam Es-Satty era salafista: l'associació islàmica Annour de Ripoll no en va demanar els antecedents penals abans de contractar-lo

4 de desembre de 2020

L'imam Es-Satty era salafista: l'associació islàmica Annour de Ripoll no en va demanar els antecedents penals abans de contractar-lo

Segons Soliman Akaouchouh, president de la mesquita Youssef del municipi de Diegem, Bèlgica, Es-Satty va ser desestimat com a imam per no presentar els certificats de bona conducta

 
Redacció

Finalment, dimarts 1 de desembre de 2020, l’associació islàmica Annour, la qual va contractar l’imam salafista i responsable dels atemptats del 17-A, Abdelbaki Es-Satty, i que va denunciar per delicte d'odi la regidora no adscrita de Ripoll Sílvia Orriols, va comparèixer al judici de l’atac islamista a Barcelona i Cambrils davant l’Audiència Nacional a Madrid. Una intervenció que, junt amb les declaracions del president de la mesquita belga en què en fou expulsat, determinen la impunitat amb què Es-Satty va atemptar contra Catalunya.

Segons el secretari d’Annour, l’associació no va demanar els antecedents penals per a la contractació d’Es-Satty, qui també impartia classes sobre l’Alcorà a menors, al·legant desconeixença sobre si altres mesquites segueixen aquest protocol. Però malgrat el refús genèric dels discursos radicals a les mesquites, es té constància que Es-Satty predicava l’assassinat d’infidels des de l’antiga mesquita on exercia com a imam, Elfath, també ubicada a Ripoll.

Tanmateix, el portaveu d’Annour ha declarat que la Policia Nacional va visitar la mesquita tres vegades arran dels canvis de junta i d’imams i les queixes del veïnat. Un fet que atorga més credibilitat i esclareix les especulacions sobre la relació entre el servei secret espanyol i l’imam de Ripoll.

 
La connexió entre Bèlgica i el CNI espanyol

Segons Soliman Akaouchouh, president de la mesquita Youssef del municipi de Diegem, Bèlgica, i després d’una prova d’entre tres i quatre mesos, Es-Satty va ser desestimat com a imam per no presentar els certificats de bona conducta que se li havien demanat en repetides ocasions. Quant a les prèdiques, Soliman afirma que calia llegir entre línies, atès que l’orientació islàmica d’Es-Satty era salafista.

Soliman també ha declarat que Es-Satty es va reunir amb el servei secret espanyol sota la justificació que els imams de l’Estat espanyol hi estan en contacte. Fet pel qual va decidir informar la policia de Vilvoorde i punt on cal recordar, com va avançar Públic, que el CNI va moure fitxa per evitar-ne la deportació de l’Estat espanyol el 2014, quan va ser detingut per tràfic de drogues. Així com en va facilitar els avals per a exercir d’imam a fi que s’infiltrés en xarxes terroristes europees.

 
La impunitat concedida per l’Estat espanyol

A la llum dels fets, l’any 2014 el CNI va reclutar Es-Satty durant el seu procés de radicalització per a infiltrar-se en cèl·lules terroristes a Europa —d’aquí el possible motiu del viatge a Bèlgica— a canvi de no deportar-lo per delicte de tràfic de drogues. Una impunitat concedida per l’Estat espanyol que Es-Satty també aprofitaria per concloure la seva radicalització i orquestrar l’atemptat islamista del 17-A.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme