L'il·legalitat del futbolista Luís Suárez per obtenir la ciutadania italiana

24 de setembre de 2020

L'il·legalitat del futbolista Luís Suárez per obtenir la ciutadania italiana

L'ex-jugador davanter del Barça d’origen uruguaià, Luís Suárez, hauria rebut l’ajuda de l’equip blaugrana per a respondre les preguntes de l’examen de ciutadania italiana

 
Redacció

En un possible intent per desplaçar-se a l’equip de futbol italià Juventuts mitjançant l’obtenció de la ciutadania italiana, l'ex-jugador davanter del Barça d’origen uruguaià, Luís Suárez, hauria rebut l’ajuda de l’equip blaugrana per a respondre les preguntes de l’examen de ciutadania.

Segons un comunicat de la Fiscalia de Perugia i la Guardia di Finanza, arran de la captació d’una conversa entre els responsables de l’examen, Suárez presumptament sabia les respostes de la prova abans de realitzar-la a la Universitat de Perusa i havia acordat la seva nota final per avançat.

Com ha avançat Il Fatto Quotidiano, Stefania Spina, la professora encarregada de preparar el jugador per a la prova, va acordar amb l’examinador Lorenzo Rocca què faria Suárez a l’examen.

Malgrat que la universitat assegura que no hi ha cap mena d’irregularitat, d’una conversa entre Rocca i Giuliana Grego, rectora de la universitat, s’extreu que Suárez estava “memoritzant una mica diverses parts de l’examen”.

Altres enregistraments expressen que “si no aprova, ens posen una bomba”, “guanya 10 milions, ha de passar l’examen” i, finalment, un clar “digues-me quina nota dono i fet”.

 
Revelació de secrets d’ofici i falsedat ideològica

El coordinador de la investigació i coronel de la Guardia di Finanza, Selvaggio Sarri, explica que, a l’hora d’interrogar Suárez, “els problemes van sorgir quan ens vam trobar davant d’un individu que no tenia coneixements d’italià”. D’acord amb la Fiscalia de Perugia, l’expedient pel qual són investigats els còmplices de Suárez inclouen revelació de secrets d’ofici i falsedat ideològica.

La voluntat de gaudir dels privilegis d’un país com a ciutadà requereix d’un compromís amb la seva llengua i la seva cultura, així com una naturalització del tarannà i la idiosincràsia que fan d’una identitat el que és i la preserven. El cas de Suárez, un de tantíssims dels esdevinguts sense ressò mediàtic, tan sols exposa com molts individus operen en benefici propi menystenint els mèrits de pertànyer a una ciutadania.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fer servir tags i atributs HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 698 lectors

Meme