L'Hospitalet de Llobregat: la Guàrdia Urbana i els Mossos expulsen 70 okupes d'una nau industrial per acabar amb els conflictes, la brutícia i la ratització de la zona

24 de novembre de 2021

L'Hospitalet de Llobregat: la Guàrdia Urbana i els Mossos expulsen 70 okupes d'una nau industrial per acabar amb els conflictes, la brutícia i la ratització de la zona

Andreu Merino Vives, periodista de Planta Baixa (TV3), ha inferit la crítica al legítim propietari que vol desokupar el recinte perquè havent desokupat pugui crear un nou projecte immobiliari

 
Redacció

Dilluns passat, 22 de novembre de 2021, un operatiu policial coordinat entre la Guàrdia Urbana de L'Hospitalet de Llobregat i els Mossos d'Esquadra va aconseguir expulsar 70 okupes d'una nau industrial per acabar amb els conflictes, la brutícia i la ratització de la zona.

 
Planta Baixa (TV3) amb els okupes

D'altra banda, a Planta Baixa (TV3), programa dirigit per Xavi Rossinyol, el periodista Andreu Merino Vives (TV3) ha afirmat que els okupes neguen que no hagin volgut rebre ajuda quan l'Ajuntament de l'Hospitalet del Llobregat afirma que sí que van atansar-s'hi per ajudar-los i els okupes no van voler col·laborar.

A més, Merino, periodista a Planta Baixa (TV3), ha inferit la crítica al legítim propietari que vol desokupar el recinte perquè havent desokupat pugui crear un nou projecte immobiliari.

 
El llast de l'okupació

Tal com avançava Metropoli Abierta, el desallotjament, ordenat a l'octubre d'enguany, es va fer a instàncies del propietari del recinte, una promotora privada. Això no obstant, fa unes setmanes es va declarar un incendi provocat per la crema d'escombraries, que va obligar els bombers a mobilitzar onze dotacions per extingir-lo, sense que ningú no en resultés ferit. Al març, però, ja es va produir un incendi que va destapar una mena d'habitacions o departaments pel qual algunes famílies pagaven un lloguer de 200 euros a un home.

Segons els okupes, es queixen que no els ha ofert allotjament ningú i que s'han vist obligats a dormir al carrer. Tanmateix, des del consistori ho neguen i asseguren que els serveis socials es van acostar fins al lloc, però que ningú no va sol·licitar ajuda o acollir-se algun dels recursos de què disposen, com els reallotjaments temporals.

De fet, fonts municipals apunten que els serveis socials hospitalencs ja s'havien acostat amb anterioritat a la nau, quan es va produir l'incendi, i de la setanta d'okupes que hi convivien ningú es va posar en contacte amb l'administració i només tenien un informe de seguiment d'un okupa.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme