L’Hospitalet de Llobregat: desarticulada una organització criminal d’immigrants dominicans, hondurenys i veneçolans dedicada al tràfic de cocaïna

5 d'agost de 2021

L’Hospitalet de Llobregat: desarticulada una organització criminal d’immigrants dominicans, hondurenys i veneçolans dedicada al tràfic de cocaïna

Entre els delictes de narcotràfic, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal també s’haurien perpetrat delictes d’okupació i lesions, així com la relació de tres dels integrants en un homicidi

 
Redacció

El 28 de juliol de 2021, els Mossos d’Esquadra van aconseguir desarticular una organització criminal d’immigrants de nacionalitats dominicana, hondurenya i veneçolana que, amb capacitat per a preparar-ne unes 70.000 dosis amb un valor al mercat negre de 700.000 euros, dirigien una xarxa de punts de venda de cocaïna adulterada a l’Hospitalet de Llobregat, municipi amb un 23% d’immigració segons l’Idescat.

 
Modus operandi de l'organització criminal

A càrrec d’almenys cinc immigrants dominicans, els quals també havien dirigit punts de venda ja desmantellats i un cultiu intensiu de marihuana en diverses zones de l’Hospitalet i de Sants-Montjuïc a Barcelona, els beneficis s’enviaven a l’estranger, sobretot a la República Dominicana, per ser blanquejats sota aparença de tramesa de divises a tercers. Finalment, amb un total de 14 detinguts, 3 dels integrants ingressaran a presó.

 
Okupació, lesions a morosos i homicidi

Els principals delictes dels quals s’acusa els detinguts són de tràfic de drogues, sota pena de presó de 3 a 6 anys i multa del triple del valor de la cocaïna, en aquest cas, segons l’article 368 del Codi Penal —amb agreujant, segons l’article 329.2 per fer-ho en grup organitzat—, pertinença a organització criminal, amb l’article 570 estipulant-ne una pena de 4 a 8 anys de presó i, finalment, blanqueig de capitals, delicte sobre el qual l’article 301 imposa una pena de presó de 6 mesos a 6 anys i multa del triple del valor dels béns blanquejats.

Tanmateix, i en el conjunt de la banda criminal, alguns dels integrants haurien comès altres delictes. D’una banda, l’okupació d’immobles per transformar-los en punts de venda, perpetrada pels qui transportaven la droga en petites quantitats a aquests edificis. Així com també un delicte de lesions per cremar els braços i les cames a un client morós amb una planxa incandescent i, com a afegit, donant-se la circumstància que tres individus reclamats per un delicte d’homicidi per altres jutjats.

En tot cas, i en suposar unes penes que superen la privació d’un any de llibertat en l’ingrés a presó, motiu de deportació segons l’article 57 de la Llei d’Estrangeria.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme