L'euroescepticisme de Michel Barnier, ex-negociador del Brexit per la UE: exigeix el retorn de la sobirania francesa als tribunals europeus per controlar la immigració

14 de setembre de 2021

L'euroescepticisme de Michel Barnier, ex-negociador del Brexit per la UE: exigeix el retorn de la sobirania francesa als tribunals europeus per controlar la immigració

L'ex-negociador del Brexit per la UE Michel Barnier va intentar menystenir el Regne Unit per exigir el control dels tribunals britànics i de les nostres fronteres britàniques i ara, tanmateix, vol el mateix per a França

 
Redacció

Michel Barnier, ex-negociador del Brexit per la UE i ex-ministre francès d’Exteriors, fent campanya per ser el candidat del Partit Republicà de la dreta francesa abans de les Eleccions Presidencials de França del 2022, exigeix el retorn de la sobirania francesa als tribunals europeus per controlar la immigració.

Desafiant els altres quatre candidats, Barnier va dir durant una reunió del partit a Nîmes dijous passat, 9 de setembre de 2021, que, per controlar la immigració, França ha de recuperar la sobirania legal del Tribunal de Justícia Europeu (TJUE) i del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) de la UE; aquest últim pertanyent a un organisme no comunitari, és a dir, al Consell d'Europa.

 
Què en pensen els francesos sobre la immigració?

En aquest sentit, Barnier considera que els francesos han de recuperar la seva sobirania legal, de manera que ja no estiguin sotmesos a les sentències del TJUE o del TEDH. Per aquest motiu, vol proposar un referèndum a França el setembre de 2022 sobre la qüestió de la immigració.

 
Contradiccions en la negociació del Brexit-UE

Fruit de les negociacions entre el Regne Unit i la UE, Barnier va demanar que l'acord seguís subjecte al TJUE i es va comprometre que la Gran Bretanya continués formant part del TEDH, i que al seu torn supervisa la Convenció Europea de Drets Humans (TEDH).

Per altra banda, el líder del Brexit, Nigel Farage, va dir a The Telegraph que Barnier era l'hipòcrita més gran que ha nascut mai, mentre que el diputat conservador Michael Fabricant va acusar Barnier d'hipocresia impressionant. Aquestes crítiques provenen pel fet que durant les negociacions del Brexit, Barnier va intentar menystenir el Regne Unit per exigir el control dels tribunals britànics i de les nostres fronteres britàniques i ara, tanmateix, vol el mateix per a França.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme