Letònia: l'arquebisbe letó Zbigniew Stankiewicz, de la catedral de Riga, adverteix preocupat de l'augment de la influència russa si Putin preval en la crisi ucraïnesa

1 de febrer de 2022

Letònia: l'arquebisbe letó Zbigniew Stankiewicz, de la catedral de Riga, adverteix preocupat de l'augment de la influència russa si Putin preval en la crisi ucraïnesa

Si no hi ha diàleg, serà molt perillós i podria conduir a una situació militar: Letònia tem una possible guerra híbrida que combina mesures militars i no militars, com la propaganda i els ciberatacs, utilitzats per desestabilitzar el país bàltic

 
Redacció

Letònia, una de les tres repúbliques bàltiques, està expectant mirant a les amenaces russes en territori ucraïnès. Així mateix, l'arquebisbe letó Zbigniew Stankiewicz a la catedral de Riga adverteix preocupat de l'augment de la influència russa si Putin preval en la crisi ucraïnesa: si Putin envaeix Ucraïna, no hi ha res que l'impedirà continuar l'ofensiva més a l'oest, generant divisió europea, tant cap a l'Europa central com l'oriental.

 
Preocupació a les repúbliques bàltiques per l'amenaça russa

Segons Stankiewicz, si Vladimir Putin ataca Ucraïna, els estats bàltics, seran els següents, i després també Polònia. De fet, en declaracions al diari polonès Kai, l'arquebisbe de Riga va dir que si no hi ha diàleg, serà molt perillós i podria conduir a una situació militar.

A fi d'evitar el desastre de la guerra, en declaracions dissabte passat, 29 de gener de 2022, a la catedral imperial de Sant Bartomeu de Frankfurt, Alemanya, l'arquebisbe letó va dir que Letònia tem una possible guerra híbrida que combina mesures militars i no militars, com la propaganda i els ciberatacs, utilitzats per desestabilitzar el país bàltic.

 
El catolicisme carolingi

L'arquebisbe letó va compartir les seves reflexions durant la 'Conversa a la catedral' en el marc de la celebració anual de la festa de Carlemany (Karlsamt), a la qual cada any és convidat un bisbe europeu diferent. A tot això, a Frankfurt, Carlemany no només se celebra com el pare fundador d'Europa, sinó també com el patró de la ciutat i fundador de la catedral imperial, on els reis i emperadors alemanys van ser coronats els anys 1350-1802.

En aquest sentit, la festa de Carlemany, que commemora l'aniversari de la mort de l'emperador Carlemany, que va morir el 28 de gener de 814, se celebra anualment a Frankfurt des de 1332. No en va, l'arquebisbe letó Stankiewicz va ser rebut pel bisbe de Limburg així com pel president de la Conferència Episcopal Alemanya, Georg Bätzing.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme