L'estratègia global de l'esquerra radical: per què tem tant a Trump

13 d'agost de 2020

L'estratègia global de l'esquerra radical: per què tem tant a Trump

Segons Mark Levin, els Antifa són incoherents "perquè diuen atacar el feixisme quan són feixistes del marxisme"

 
Redacció

El fiscal general dels EUA, William Barr, va afirmar al programa Life, Liberty and Levin de Fox News durant una entrevista del passat diumenge que els antifeixistes són “bolxevics”, les seves tàctiques “feixistes” i que reben ajuda dels principals mitjans de comunicació, els quals “no filmen imatges del que realment s’està esdevenint”. L’entrevista va discórrer al voltant d’un estudi del Gatestone Institute, un ‘think tank’ fundat i dirigit per la filantropa i activista política Nina Rosenwald, sobre l’essència i objectius del moviment Antifa tant als EUA com a Europa.

D’acord amb l’anàlisi, llegit pel presentador Mark Levin a l’entrevista, “l’evidència empírica i anecdòtica mostra que Antifa està, de fet, molt interconnectat, ben finançat i que gaudeix d’una presència global”. I que el seu “objectiu a llarg termini és establir un ordre mundial comunista”, així com, concretament als EUA, “provocar la desaparició de l’administració Trump”. Un objectiu que resulta “interessant”, atès que, com recorda Levin, “un dels cofundadors de Black Lives Matter va esmentar que un dels seus objectius és derrocar l’administració Trump”.

 
L’obsessió de l’esquerra radical amb Donald Trump

Segons el convidat al programa, William Barr, la raó d’aquesta obsessió rau en la constant “demonització de l’administració Trump des del primer dia”. Moment que, reculant cap al seu discurs de victòria acabada la nit electoral com animà a fer-ho Barr, Trump “va oferir la pau, va elogiar Hillary Clinton agraint-ne tot el seu servei al país”, a més de parlar sobre “treballar junts per millorar les coses pels estatunidencs”.

Tot i així, com relata Barr, els Antifa i l’esquerra radical “han destruït les normes” del sistema nord-americà “per a fer tot el possible per expulsar-lo del càrrec o debilitar la seva administració”. Considerant que el motiu d’aquests atacs contra Trump, de qui “no n’esperaven la victòria”, prové de la “set de poder”, que és el seu “estat natural de gràcia i la seva religió secular”.


Organització i finançament

Levin emfatitza el fet que moltes altres “organitzacions realment violentes i radicals dels EUA similars als Panteres Negres, o a la Weather Underground” estan, a més d’interconnectades, “millor organitzades”, ja que “semblen tenir més munició de tot tipus per utilitzar contra els agents de policia”. Possiblement perquè, com remarca Levin i esperant que les agències nord-americanes actuïn d’alguna manera per erradicar-ho, “aconsegueixen gran part del seu finançament online”.

Barr compara el moviment Antifa com una “nova forma de conflicte de guerrilla urbana”, referenciant la idea de Mao Tse Tung amb què “la guerrilla s’amaga entre la gent com un peix en l’oceà”. D’aquesta manera, els Antifa “s’embolcallen sota l’activitat de la Primera Esmena” acudint a manifestacions per filtrar-se a través de les multituds, distribuint-se entre “provocadors” i “esbirros que dirigeixen les missions violentes”. Desencadenant terribles esdeveniments com els encara recents fets de Portland, indret que, a més, alberga segons Mark Levin, el grup Antifa més antic.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 705 lectors

Meme