L’estat de la llengua s’agreuja entre els infants a causa de la manca de referents d’oci en català

25 d'abril de 2021

L’estat de la llengua s’agreuja entre els infants a causa de la manca de referents d’oci en català

Amb el català representat en tan sols un 35% de les converses a primària i en un 15% a secundària, les negligències de la Generalitat i l’oferta més variada de continguts audiovisuals a les televisions espanyoles erosionen la llengua pròpia entre els més joves

 
Redacció

Com va avançar Catalunya Ràdio, l’extinció de la llengua entre la població més jove —amb un greu 36’1% de catalanoparlants habituals en general— respon a la manca de referents d’oci en català en la infància i l’adolescència. Concretament, l’absència del català als programes de televisió, els videojocs o les xarxes socials contribueix a la subordinació lingüística al castellà, llengua que configura pràcticament tot l’ecosistema de lleure d’infants i joves, tant a l’escola com a casa.

 
El català es mor

Segons Plataforma per la Llengua, el català sols representa un 35% de les converses a primària, mentre que la xifra se situa en un 15% a secundària arribant a abastar la nul·litat a l’ESO quan es tracta d’escoles ubicades en zones predominantment castellanoparlants. Una situació que amenaça amb agreujar-se encara més gràcies al frau d’ERC amb la Llei Celaá, la qual ha contribuït a liquidar la immersió lingüística amb l’Estat espanyol imposant impartir un 25% d’assignatures troncals en castellà mitjançant el TSJC.

 
TV3 no promou bons continguts audiovisuals en català

Tornant a l’estat de l’oci, la massificació de creadors de contingut castellanoparlants a les principals xarxes socials s’ha escolat al bagatge lingüístic del jovent, el qual, comptant també amb una manca de català a l’audiovisual de Catalunya i les constants negligències de la Generalitat vers la llengua, no disposa de recursos domèstics amb què reforçar el català. Una indiferència on també contribueix TV3, a banda dels disbarats lingüístics i com molts telespectadors denuncien, retransmetent dibuixos animats de mala qualitat que perden contra l’oferta de la graella espanyola.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme