L'esquerra radical dirigida per Ada Colau lliura Barcelona a l'ocupació il·legal

8 de setembre de 2020

L'esquerra radical dirigida per Ada Colau lliura Barcelona a l'ocupació il·legal
Fotografia per: Ricardo Patiño

Eloi Badia, coordinador de l’acció de govern a l'Ajuntament de Barcelona, considera la consumació del delicte “una bona notícia”


Redacció

La batllessa de Barcelona, Ada Colau, legalitza l’ocupació il·legal d’una antiga comissaria de tres pisos, propietat del Patronat Municipal de l’Habitatge i ubicada al carrer Nil i Fabra, 17-19, al barri de Gràcia de Barcelona, finançant-ne les reformes, tolerant l’impagament del lloguer i sota el vistiplau d’Eloi Badia, regidor de Presidència i Territori a l’Ajuntament de Barcelona, a més de coordinador de l’acció del govern municipal, qui considera la consumació del delicte “una bona notícia”.

El 21 de novembre del 2015, el Casal Popular Tres Lliris va ocupar il·legalment la comissaria, abandonada des del 2013 per la Policia Nacional i sota la promesa de l’Ajuntament de Barcelona de convertir l’espai en un centre d’activitats de Gràcia, després d’haver estat expulsat pels Mossos d’Esquadra d’un altre habitatge ocupat al barri. Ja aleshores, en un comunicat del 19 d’octubre del 2015, el grup territorial a Gràcia de Barcelona en Comú valorava “positivament la tasca que es fa des de diferent espais” ocupats il·legalment al barri refusant el desallotjament dels ocupes de Tres Lliris.

El 2016, com recull el número d’octubre de L’independent de Gràcia, Eloi Badia va proposar a Tres Lliris la cessió de la comissaria ocupada il·legalment. Segons informa el diari del barri gracienc, una proposta sotmesa a un “procés de debat” a causa que l’acord implicaria “una formalització de relacions” que alguns dels grups d’ocupació il·legal “no veuen amb bons ulls”. Especialment, perquè seria necessària “una representació oficial del grup d’ocupes il·legals amb NIF i persona jurídica”. El mateix any, segons relata El Mundo, Ada Colau hauria atorgat més de 10.000 euros en subministrament elèctric perquè els ocupes il·legals organitzessin una festa.

 

Impagaments i cobertura de l’Ajuntament de Barcelona

Finalment, després d’un any de negociacions, amb Tres Lliris constituït legalment sota el nom d’Associació Joves de Gràcia i presentant un projecte juvenil que argumentés el delicte, l’Ajuntament de Barcelona va comunicar el 23 d’abril del 2017 que el districte havia “iniciat els tràmits per cedir el local municipal” als ocupes il·legals. L’ús del qual, malgrat les conegudes queixes dels veïns, especialment en l’horari nocturn, Eloi Badia va considerar una aposta perquè l’ocupació il·legal enriqueixi el “teixit juvenil, veïnal i social” del districte.

El 2019, davant les pressions del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia va reconèixer que Tres Lliris no havia pagat els 665,45 euros anuals que pertocaven a l’associació d’ocupes il·legals en concepte de lloguer de la comissaria, tal i com havien decidit en l’acord. Assegurant, però, que es pagaria “en els propers dies” i desconeixent si va efectuar-se o no i la provinença dels diners. A més a més, segons relata El Periódico l’Ajuntament de Barcelona va pagar les reformes no estructurals en quatre contractes, segons l’ABC, pel valor d’almenys 94.623,95€, malgrat no constar cap mena de concurs públic ni publicitat al respecte.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme