L’escriptora Najat El Hachmi afirma a Gemma Nierga (RTVE) que el vel islàmic és una imposició i mostra de subjugació de la dona

4 de març de 2021

L’escriptora Najat El Hachmi afirma a Gemma Nierga (RTVE) que el vel islàmic és una imposició i mostra de subjugació de la dona

El Hachmi critica les feministes que celebren la imposició del vel islàmic suplantant ‘les noies i les nenes que hi tenen un sentiment de rebel·lió’ i que ERC assenyali hom ‘d'islamòfob pel simple fet d’assenyalar aquesta càrrega masclista’

 
Redacció

El passat 24 de febrer de 2021, l'escriptora Najat El Hachmi, durant una entrevista sobre el seu nou llibre, Dilluns ens estimaran, amb la periodista Gemma Niergas (RTVE) a Cafè d’idees, va expressar novament com “sorprèn” que el vel islàmic s’hagi “sofisticat tant fins al punt de trobar-ho normal” sent una imposició i mostra de subjugació de la dona. Situació que, rebla, “és com dir: tens la llibertat d’esclavitzar-te”.

 
La dona està per sota l'home segons l'islam

Segons El Hachmi, el fet d’estar “obligada a cobrir-te per poder ser considerada una dona decent” és l'exemple definitiu de com l'islam subjuga la dona.

Així, remarca que, pel que fa a la infància, “estem sent completament indiferents davant el patiment de les nenes, perquè cada cop ens el posen més aviat”, tan bon punt comença la menstruació.

 
El feminisme radical defensa la imposició del vel islàmic

El Hachmi critica les feministes que celebren la imposició del vel islàmic “perquè forma part de la nostra cultura, de la nostra religió”, sobretot quan suplanten les veus de “les noies i les nenes que hi tenen un sentiment de rebel·lió”.

Filant més prim, El Hachmi també assenyala que, tant des d'ERC o la mateixa Generalitat, “defensen aquest discurs” respecte la religió islàmica. I lamenta, finalment, que s'acusi hom “molt feliçment d’islamòfob pel simple fet d’assenyalar aquesta càrrega masclista”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme