L'escriptor Valentí Puig proposa regular la immigració: considera que els polítics haurien d'anar a zones on hi ha problemes i escoltar la gent

2 de juny de 2022

L'escriptor Valentí Puig proposa regular la immigració: considera que els polítics haurien d'anar a zones on hi ha problemes i escoltar la gent

Segons l'intel·lectual conservador, la immigració ha d'acceptar unes normes, una manera de ser i fer un esforç d'integració, i afegeix que l'islam no ha fet com el cristianisme a Europa: la separació de l'església i l'estat

 
Redacció

Ahir, dimecres 1 de juny de 2022, en el marc d'una entrevista publicada al diari digital E-notícies, l'escriptor Valentí Puig va proposar regular la immigració: considera que els polítics haurien d'anar a zones on hi ha problemes i escoltar la gent.

 
Intel·lectuals conservadors ja en tenen prou d'aquest color

El periodista i escriptor Valentí Puig (Palma, 1949) ha defensat en l'entrevista en el canal de Youtube de Xavier Rius, director d'E-notícies, que cal regular la immigració, motiu pel qual proposa que els polítics haurien d'anar a zones on hi ha problemes i escoltar la gent.

De fet, segons Puig, les societats, quan es tracta d'immigracions en massa, 'han d'estar preparades per fer-ho'. Per tant, l'escriptor és de l'opinió que amb una política educativa idònia els fill d'aquests immigrants no haurien d'anar a parar a centres solament per a ells perquè l'important és que s'integrin d'una forma eficaç.

 
Drets i deures pels immigrants

L'escriptor ha reclamat que la immigració ha d'acceptar unes normes, una manera de ser i fer un esforç d'integració. Per aquest motiu, Puig propugna que és fonamental regular la immigració. En aquest sentit, ha posat d'exemple als Estats Units perquè 'per a tenir la nacionalitat es fa un examen, has de saber els principis de la constitució, demostrar que saps bé l'anglès, parlat i escrit, etc.', raó per la qual considera que aquí s'ha de poder exigir el mateix.

No en va, Puig lamenta que hi hagi desistiment per tractar la immigració pel temor que hom se l'acusi de racisme o de xenofòbia. D'aquesta manera, ha manifestat que tant la dreta com l'esquerra han regalat papers a tothom i per això ha criticat que Pedro Sánchez (PSOE) anés a rebre el vaixell del Open Arms al port de València quan això 'si no produeix un efecte crida, ja em diran què ho produeix'.

Finalment, en la cloenda de l'entrevista, el periodista ha constatat que l'islam encara no ha fet una cosa que ha fet el cristianisme a Europa: la separació de l'església i l'estat. Per això, admet Puig que és molt difícil que un immigrant que arribi aquí amb aquests criteris, 'no cregui en el fons una societat decadent perquè no seguim les seves normes'.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme