Les mentides dels Mossos: per què la criminalitat en realitat no minora
31 de juliol de 2020

Deixant de banda la pandèmia de la COVID-19, els delictes augmenten des del 2016 ençà
Redacció
Segons un comunicat dels Mossos d’Esquadra, Barcelona tanca el primer semestre del 2020 amb un descens general del 42% dels fets delictius, una davallada d’un 56% dels furts i una disminució del 32% dels robatoris violents, malgrat que en una nota de premsa de final de gener es constatava que Barcelona havia presentant “un 14,7% més de detencions i un 6’7% d’investigats” el darrer any. Això sense comptar que, segons les dades dels Mossos, encara hi ha al carrer 159 delinqüents multi-reincidents que sumen un total de 1.797 detencions i 2.959 denúncies per furt o robatoris amb violència. I que un dels delinqüents, d’origen libi, no acumula 43 detencions, com falsament han comunicat els Mossos sinó 94. Sent això un presumpte delicte d’encobriment per part de la nostra policia.
Barcelona tanca el primer semestre del 2020 amb un descens dels 42% dels fets delictius. Els furts baixen un 56% i els robatoris violents al carrer un 32% pic.twitter.com/1TyCw9SSay
— Mossos (@mossos) July 29, 2020
D’acord amb l’anunciament, els resultats, amb 38 multi-reincidents detinguts al centre de la capital de Catalunya, es deurien a la “pressió policial” exercida mitjançant el fantàstic Pla d’Acció Tremall. Un pla en col·laboració entre els Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona, mitjançant el qual es pretén “evitar i prevenir” les constants infraccions dels delinqüents que “continuadament reiteren en les accions criminals”. Prenent així diverses mesures com l’aportació als efectius policials d’un “nivell de coneixement del fenomen” i saturant “les zones més castigades per la multi-reincidència” emprant “patrullatge uniformat i de paisà”. Tot i així, l’efectivitat d’aquest súper pla no és realment certa.
Per què han mentit, els Mossos?
Primerament, el “descens” de la criminalitat a Barcelona no té com a causa el esforços de la policia sinó la pandèmia del virus xinès, la seva conseqüent quarantena i, per conseqüent, l’absència tant de ciutadans com de turistes a qui robar al carrer. Contrastant-ho amb unes altres dades, els robatoris amb força als establiments han augmentat en un 80’7% a Barcelona del 2016 al 2019, segons l’Observatori de la Seguretat al Comerç i Turisme 2020. Alhora, el 2019, Barcelona va reunir el 70% dels delictes contra turistes a tota Catalunya, una dada que ni de lluny podria assolir-se ara arran del context pandèmic.
I en segon terme, si aquest degoteig de mentides, o manca de motius reals ―com ara les restriccions pels rebrots que afavoreixen aquests descensos―, té alguna mena d’objectiu definit, aquest és merament publicitari; és a dir, propaganda processista d'autoconsum. A Catalunya, gràcies a una “extraordinària” gestió de Salut per la consellera Alba Vergés (ERC), i que acumula més de 94.300 casos positius i 12.700 morts per la COVID-19, el turisme va descendir en un 68’2% al març, mentre que Regne Unit, França i Països Baixos prohibeixen que més turistes arribin a Catalunya. I per acabar-ho d’adobar, els escassos turistes que, finalment, visiten Barcelona expliquen a les xarxes socials que tan sols posar-hi un peu ja han estat víctimes d’algun delicte. I és que si bé les dades del coronavirus no poden encobrir-se totalment, sembla que les dades dels delictes sí que poden maquillar-se per embellir-ne el motiu.
Coronavirus holiday misery for British tourists in Spain as quarantine returns
They Should Have Expected It, There Was Always The Risk!
You Would. Ever Get Me Back To Barcelona, Having Had Car Tyre Spiked, All Hand Luggage Stolen Inc Passports, Phones!https://t.co/gIi3GtDIVh
— Bob For A Full Brexit (@boblister_poole) July 26, 2020
Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.
Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?
Han votat 698 lectors