L’economista Marc Masmitjà defensa importar 10 milions d’immigrants pobres a l'Estat espanyol amb el fals argument que aporten recursos nets a l'economia

24 de juliol de 2021

L’economista Marc Masmitjà defensa importar 10 milions d’immigrants pobres a l'Estat espanyol amb el fals argument que aporten recursos nets a l'economia

La proposta de Masmitjà es basa en la importació anual de 330.000 immigrants fins el 2050, els quals, constituint una mà d’obra poc qualificada i de baixa cotització, conformen a Catalunya un atur del 24%

 
Redacció

Dijous, 22 de juliol de 2021, l’economista Marc Masmitjà, en un vídeo d’El Nacional amb l’objectiu de defensar la reforma de les pensions del govern espanyol, va afirmar falsament que si no entren 10 milions d’immigrants, ningú no cobrarà la pensió.

Al parer de Masmitjà, i amb la previsió que la reforma provocarà una dèficit del 5% del PIB, la recuperació del 3% del PIB recauria sobre una immigració legal en fluxos de 330.00 individus l’any fins el 2050, tot descartant els autòctons aturats.

 
La immigració no és beneficiosa

En aquest sentit, l’augment de la immigració perjudicaria el sistema, atès que els immigrants pressionen els salaris a la baixa en estar disposats a treballar per un sou menor que el dels autòctons. Fet on, conseqüentment, se suma una menor cotització esdevenint alhora receptors nets d’ajudes socials la cobertura de les quals corre a compte dels diners públics que aporten els contribuents.

 
Abandonament de l’atur autòcton i substitució demogràfica

Accedint al terreny del sentit comú, un despropòsit amb què el president Pedro Sánchez (PSOE) pretén privilegiar laboralment els immigrants mentre l’atur català general se situa en un 13% i el juvenil en un 33% a Catalunya, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), i situant-se a l'Estat espanyol en un 16% i 40%, respectivament.

Alhora, tenint en compte en les dades que la importació de mà d’obra poc qualificada situa la població estrangera en una taxa d’atur del 24% a Catalunya, sent del 27% pel que fa als immigrants no pertanyents a la Unió Europea, però del 15% respecte els que hi pertanyen. Circumstància on cal afegir la conseqüent substitució demogràfica que comportaria aquesta importació massiva d’immigrants, siguin o no legals, amb un flux constant de joves catalans que emigren per treballar substituïts per l’arribada de joves immigrants.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme