L'economista López Casasnovas sentencia: si els confinaments es perllonguen, ‘l’economia catalana té els dies comptats’

7 de gener de 2021

L'economista López Casasnovas sentencia: si els confinaments es perllonguen, ‘l’economia catalana té els dies comptats’

Guillem López Casasnovas, economista i catedràtic d'Economia de la UPF, comenta a ‘Els Matins’ (TV3) que cal “més patriotisme econòmic” de la Generalitat per salvar la indústria catalana

 
Redacció

Segons l’economista i catedràtic d'Economia de la UPF Guillem López Casasnovas, durant la seva aparició a Els Matins de TV3, i malgrat que disposant de tresoreria “a dojo” i sent “possible gastar” des del desembre, la Generalitat manca de capacitat per a gestionar una política econòmica pròpia.

 
Un futur ben negre

López Casasnovas esmenta, a més, que si els confinaments es perllonguen poden acabar “noquejant” la indústria, situació amb què, rebla l’economista, “l’economia catalana té els dies comptats”.

A més, considera que, ara que hi ha prou finançament i capacitat d’endeutament —que pagaria “mancomunadament” la Unió Europea—, cal respondre a aquest “crit d’emergència” amb “més patriotisme econòmic” reestructurant la indústria catalana.

 
Les indústries, amenaçades; i la Generalitat, sense ajudar com cal

Així, López Casasnovas expressa que les indústries del motor de combustió, el sector petroquímic i l’agroalimentari “estan amenaçats” i tan sols poden revifar si adopten els recursos i criteris dels fons europeus de la Next Generation, “ara o mai”, i sobretot pel que fa al demandada empara mediambiental. Tot etzibant que, a tals efectes, la Generalitat no té un problema de liquiditat, sinó de gestió pública dels ajuts.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme