Laura Grau, productora al programa 'Matina, Codina!' de RAC105, demana al FAQS (TV3) una immersió lingüística total: cal parlar en català sempre, a tot arreu

29 de novembre de 2021

Laura Grau, productora al programa 'Matina, Codina!' de RAC105, demana al FAQS (TV3) una immersió lingüística total: cal parlar en català sempre, a tot arreu

La comunicadora Laura Grau ha assegurat que la immersió no és només parlar català quan estàs fent classe sinó en tots els moments de la vida del dia a dia: així, amb naturalitat, sí que la llengua catalana esdevé necessària i plena

 
Redacció

En el marc del cap de setmana, dissabte 27 de novembre de 2021 va destacar com Laura Grau, productora al programa 'Matina, Codina!' de RAC105, demana al FAQS (TV3) una immersió lingüística total: cal parlar en català sempre, a tot arreu.

 
La immersió lingüística és falsa si no és total

Laura Grau, a més productora al programa 'Matina, Codina!' de RAC105, és mestre. Tot i que no exerceix, ha explicat al programa presentat per Cristina Puig (TV3) la necessitat d'una immersió total en català, ja que considera que està mal entesa.

En aquest sentit, la comunicadora assegura que la immersió no és només parlar català quan estàs fent classe sinó sempre, en tots els moments de la vida del dia a dia. Així, d'aquesta manera, amb naturalitat, sí que la llengua catalana esdevé necessària i plena.

 
El professorat ha d'entendre que ha de ser un actiu per fer necessari el català

D'altra banda, Grau ha afirmat en la seva intervenció a la cadena pública catalana que falta molta formació del professorat perquè aquesta idea cali a dins dels claustres escolars i sigui un factor que els empenyi a dur a terme la tasca docent des de la militància lingüística imprescindible per salvar el català en la vida quotidiana, començant per l'escola i en sortir de la mateixa.

De fet, segons Grau, la immersió no és només fer el que toca per quota de català, sinó que el problema d'ara mateix és que ningú no considera un problema que no es parli català als passadissos dels col·legis, als seus patis o amb les famílies quan l'alumnat torna a casa.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme