Laura Borràs (JxCat) no dimiteix: el TSJC acusa la presidenta del Parlament de prevaricació, frau, falsedat en documents mercantils i malversació

15 de març de 2022

Laura Borràs (JxCat) no dimiteix: el TSJC acusa la presidenta del Parlament de prevaricació, frau, falsedat en documents mercantils i malversació

S'acusa la presidenta del Parlament d'haver adjudicat, entre els anys 2013 i 2017, 18 contractes menors per un import total de 259.863 Euros de manera directa o indirecta a Isaías Herrero Florensa

 
Redacció

Ahir, dilluns 14 de març de 2022, Laura Borràs (JxCat) va optar per no dimitir per defensar la seva presumpta innocència: el TSJC acusa la presidenta del Parlament de prevaricació administrativa, frau, falsedat en document mercantil i malversació de cabals públics.

 
Borràs (JxCat) té temps per preparar la seva presumpta innocència

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat per tancada la investigació contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs (JxCat), per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes com a directora. El magistrat que portava el cas conclou que hi ha indicis de delicte continuat de prevaricació administrativa, frau, falsedat en document mercantil i malversació de cabals públics.

El magistrat instructor de la sala civil i penal del TSJC ha donat trasllat de la interlocutòria al Ministeri Fiscal per tal que en un termini de deu dies presenti escrit d'acusació o petició d'arxiu en relació amb el procediment obert a la presidenta del Parlament. Les defenses també tenen el mateix període de temps per presentar al·legacions.

 
De què s'acusa Borràs (JxCat)?

El desembre del 2019, el tribunal va obrir la causa contra Borràs seguint les actuacions del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona. S'acusa la presidenta del Parlament d'haver adjudicat, entre els anys 2013 i 2017, 18 contractes menors per un import total de 259.863 Euros de manera directa o indirecta a Isaías Herrero Florensa, amb qui Borràs (JxCat) mantenia una relació d'amistat.

Al juliol de 2020, Laura Borràs (JxCat) va ser citada pel Tribunal Suprem. Aleshores, es va acollir al dret de no declarar i es va negar a respondre les preguntes del magistrat instructor. Borràs (JxCat) sempre ha negat les acusacions i el passat mes de setembre de 2021 va afirmar que 'no hi ha cap prova pericial, factual, objectiva, que pugui demostrar una culpabilitat, que no existeix'.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme