L'ajuntament socialista de Badalona (PSC, ERC, Comuns i JxCat) contractarà els immigrants il·legals expulsats de les naus industrials okupades perquè se'ls regalin els papers

24 d'abril de 2022

L'ajuntament socialista de Badalona (PSC, ERC, Comuns i JxCat) contractarà els immigrants il·legals expulsats de les naus industrials okupades perquè se'ls regalin els papers

En paral·lel, els serveis socials municipals badalonins ajuden els immigrants il·legals a obtenir la documentació mitjançant un servei d'acompanyament a les ambaixades i els consolats dels seus països d'origen

 
Redacció

Divendres de la setmana passada, 15 d'abril de 2022, La Vanguardia va avançar que l'ajuntament socialista de Badalona (PSC, ERC, Comuns i JxCat) contractarà els immigrants il·legals expulsats de les naus industrials okupades perquè se'ls regalin els papers.

 
Badalona sotmesa a l'agenda de l'extrema esquerra

L'Ajuntament de Badalona contractarà 12 immigrants il·legals per treballar a les brigades de Medi Ambient i Via Pública a través del programa ACOL de la Generalitat, finançat amb fons europeus.
D'aquestes dotze persones, cinc procedeixen de la nau industrial del carrer Progrés que va ser desallotjada a finals de l'any passat i a les quals recenment se'ls va esgotar el termini per poder fer ús d'una pensió a compte de l'erari municipal. La resta malvivia a altres naus o a habitatges sense garanties d'habitabilitat.

Els 12 immigrants il·legals seran contractats com a treballadors municipals durant un any amb un contracte de 40 hores setmanals, fet que els permet accedir a un permís de residència temporal. Però si a més demostren que tenen un arrelament a la ciutat de més de tres anys, podran tramitar el permís de treball.

 
Crida als immigrants il·legals que Badalona és la bicoca

En paral·lel, els serveis socials municipals ajuden aquests immigrants il·legals a obtenir la documentació mitjançant un servei d'acompanyament a les ambaixades i els consolats dels seus països d'origen. Des de l'ajuntament socialista badaloní, també busquen empreses que puguin contractar aquests migrants, molts treballadors molt qualificats professionalment.
Per primera vegada, el govern de Badalona s'ha pogut acollir a aquests ajuts, fins ara limitats a les entitats del tercer sector. D'aquesta manera, com explica el regidor de Protecció Social a les Persones, David Torrents (PDeCAT), atès que regalen papers als immigrants il·legals a efectes que els sigui més fàcil que puguin accedir a un habitatge del mercat lliure. El regidor incideix que treballen en dues vies: una és solucionar la documentació i una altra buscar feina amb contracte.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme