La Xina avança cap a l’extermini del poble uigur

7 de juliol de 2020

La Xina avança cap a l’extermini del poble uigur
Fotografia per: AFP/Getty

La República Popular de la Xina està procedint a esterilitzar a les dones uigur

Redacció

Segons un estudi del think tank nord-americà Jamestown Fundation, les autoritats comunistes de la República Popular de la Xina estan procedint a esterilitzar a la força a les dones uigurs, havent arribat a un 80% d’afectades a les zones rurals de Xinjiang. Aquestes actuacions s’emmarquen dins la campanya que el govern de Pequín manté contra el nacionalisme uigur, amb diversos antecedents que abasten des de forçar als uigurs a treballs forçats per a marques com Huawei o Sony o la creació de camps de reeducació, els quals han registrat més d'un milió d'hostatges.

El poble uigur està establert al nord-oest de la República de la Xina i, principalment, a la regió autònoma uigur de Xinjiang. Són una població diferent a l'ètnia han, el grup predominant a la Xina. La principal religió dels uigurs és l'islam i tenen un idioma propi (es tracta de la parla predominant turquesa, pròpia dels pobles turquesos del nord i el centre d'Euràsia). Totes aquestes diferències alimenten un sentiment d'afirmació nacional uigur que amenacen la voluntat de Pequín de bastir una república unitària.

Mesures contra la repressió xinesa

Human Rights Watch ha defensat altres accions que podrien emprendre als Estats Units i altres països: desafiar públicament Xi Jinping; denegar les exportacions de tecnologies que faciliten l’abús; pressionar la Xina perquè permeti als investigadors de l'ONU anar a Xinjiang i evitar que la Xina discrimini als membres de la diàspora uigur. La demanda del món occidental és clara: que els EUA concedeixin asil als uigurs que han fugit de Xinjiang.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fer servir tags i atributs HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 699 lectors

Meme