La UE aprofita el Brexit: condiciona la deportació d'immigrants il·legals

21 de setembre de 2020

La UE aprofita el Brexit: condiciona la deportació d'immigrants il·legals

La política de la Unió Europea envers la immigració il·legal: qui refusi immigrants il·legals, els deporta al primer Estat membre on van irrompre per primera vegada

 
Redacció

Malgrat haver arribat en massa al Regne Unit, amb 4.000 registrats només aquest any, les forces frontereres no han deportat cap dels immigrants il·legals interceptats en aigües britàniques. No obstant això, França sí que ha rebutjat una petita quantitat de les incursions d’immigrants il·legals a les seves costes, però pràcticament cap d’aquests immigrants il·legals podrà sol·licitar l’asil a la Gran Bretanya, atès que provindrien d’un país exempt de privacions relacionades amb la guerra o persecucions polítiques.

D’acord amb la política de la Unió Europea envers la immigració il·legal i les deportacions, els immigrants il·legals sota aquestes circumstàncies requereixen que els Estats membres de la UE que els refusin, els deportin al primer Estat membre on van irrompre per primera vegada. Fet pel qual, mentre la UE s’aprofita del període de transició del Brexit, alguns dels immigrants il·legals interceptats a França rebotaran al Regne Unit i, en un altre cas, de la Gran Bretanya a l’Estat espanyol.

 
Desconfiança envers l’Estat espanyol

La justícia britànica ha blocat un vol de deportació per a 20 immigrants il·legals prèviament registrats a l’Estat espanyol, en què s’hi preveia el retorn, a causa de la desconfiança envers les condicions de la recepció. Els advocats defensors dels immigrants il·legals han argumentat que un anterior grup d’immigrants il·legals deportats no havia rebut gratuïtament allotjament i atenció mèdica tan bon punt arribar a territori espanyol malgrat les garanties.

Això, segons The Guardian, durà a concertar “una audiència per a investigar els detalls sobre la recepció dels immigrants il·legals enviats a l’Estat espanyol des del Regne Unit”.

Així les coses, Priti Patel, ministra britànica de l’Interior, va expressar decepció respecte la decisió del tribunal, el qual “ha impedit deportar persones que no tenen dret a romandre aquí”. Més encara quan la defensa dels advocats a favor de la immigració il·legal es compagina amb altres blocatges de la deportació d’enguany, 2020. Com en un fet recent, on la justícia britànica va cancel·lar un vol de deportació a Jamaica d’immigrants il·legals condemnats per diversos crims, inclosos un assassí i un violador.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fer servir tags i atributs HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 699 lectors

Meme