La ripollesa Sílvia Orriols declara contra l'islamisme radical

22 de juliol de 2020

La ripollesa Sílvia Orriols declara contra l'islamisme radical

L'advocat gironí Carles Monguilod: “Està legitimada, és legal i està emparada per la llibertat d'expressió”

 
Redacció

Ahir, 21 de juliol, la ripollesa Sílvia Orriols (regidora no adscrita) va haver de declarar al Jutjat d’instrucció número 1 de Ripoll acusada de delicte d’odi per l’associació Annour. L’entitat, responsable de la contractació de l’imam salafista que va organitzar els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost del 2017, Abdelbaki Es Satty, insisteix en què la moció d’Orriols al ple de Ripoll el passat gener contra la construcció d’un tercer centre de culte musulmà al mateix municipi ―recordem que gestionat per qui va contractar i acollir el terrorista del 17-A― té la voluntat de trencar la convivència amb “enganys”.

Segons va explicar Orriols a la premsa en la sortida del Jutjat, comptant amb el suport d'una setantena de persones amb crits de ‘No estàs sola!, lema de la campanya de recaptació per costejar la seva defensa jurídica, l’acusació pretenia que la regidora de la capital del Ripollès es retractés, però “no ha sigut el cas perquè ens hem reafirmat en les nostres paraules i en les nostres conviccions”. Les conviccions d’una moció que, en paraules d’Orriols, cercaven “frenar l’odi que ens va conduir als atemptats del 17 d’agost, i en cap cas difondre odi contra cap comunitat” i per les quals l’advocat gironí Carles Monguilod ha reblat: “està legitimada, és legal i està emparada per la llibertat d’expressió”.

Malgrat la vista d'ahir als jutjats, Sílvia Orriols haurà de tornar a comparèixer-hi el 4 d'agost arran de l'absència de representants del Ministeri Fiscal. Mentrestant, caldrà veure quines estratègies posa sobre la taula l'associació que "ha reconegut avui, explícitament, que va contractar l'imam terrorista".
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 703 lectors

Meme