La revelació del lehendakari Urkullu: Puigdemont no volia la independència

12 d'agost de 2020

La revelació del lehendakari Urkullu: Puigdemont no volia la independència

La disposició de l'ex-president: un nou marc constitucional per recompondre l’encaix de Catalunya en l’Estat espanyol

 
Redacció

Entre juny i octubre del 2017, a petició de l'ex-president Carles Puigdemont, el lehendakari Iñigo Urkullu (PNB) va exercir de mediador entre l’Estat espanyol i el Govern de Catalunya amb la fita de “conduir-nos a una solució pactada entre ambdós Governs”. Per a la seva compareixença en el judici del Procés, Urkullu ha facilitat i autoritzat la consulta de més de 600 pàgines que recopilen la seva tasca com a mediador entre Espanya i Catalunya. Destacant que, a més de la disposició “absoluta” de Puigdemont, constatava en el Govern “un plantejament de recompondre en un nou marc constitucional l’encaix de Catalunya en l’Estat espanyol”.

Segons relata Urkullu, “l’acord de dissoldre el Parlament i convocar les eleccions autonòmiques” va arribar a efectuar-se el 26 d’octubre. Concretament, Puigdemont va escriure a Urkullu en aquelles dates que obriria “una porta a la negociació sense declarar la independència i ampliant “el termini per a donar més temps a les converses” mantingudes. Tot i així, “la pressió” de Junts pel Sí va conduir Puigdemont a optar per l’acontentament del seu grup parlamentari, alhora que acatant en certa manera aquest acord, declarant una falsa declaració d’independència de 8 segons perquè, segons el lehendakari, Puigdemont “de cap manera tenia ganes de procedir amb la DUI”.


Rere la mascareta processista

Amb una “majoria 2/3 ampla” del Parlament, falsament a favor de la independència, dirigents processistes com Oriol Junqueras ―de qui Urkullu comenta que “el pitjor de la política s’havia encarnat en ell”― i una Catalunya la “dimensió” de la qual, segons confessa Urkullu a Marta Pascal ―qui recentment s’ha donat de baixa del PDeCAT― podria haver desestabilitzat Espanya, Puigdemont ha mantingut sempre una postura de nul·litat i de disposició “absoluta” a l’Estat espanyol. En conjunt, res més que un foc de salva per amagar les vertaderes intencions d’una administració autonomista que va veure, i encara veu, en el futur d’una Catalunya independent res més que rèdit electoral.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme