La reaparició de Duran i Lleida: l'ex-dirigent democristià manifesta a Foment del Treball que la crisi afganesa és una derrota d'Occident

17 de setembre de 2021

La reaparició de Duran i Lleida: l'ex-dirigent democristià manifesta a Foment del Treball que la crisi afganesa és una derrota d'Occident

En el marc dels cursos de l'Acadèmia Europea Leadership (AEL), l'ex-dirigent democristià Josep Antoni Duran i Lleida ha afirmat que la irrupció del règim talibà és la derrota dels valors d'Occident

 
Redacció

En el marc dels cursos de l'Acadèmia Europea Leadership (AEL), l'ex-dirigent democristià Josep Antoni Duran i Lleida (ex-UDC) manifesta a Foment del Treball que la crisi afganesa és una derrota d'Occident.

 
A què es dedica Duran i Lleida ara i què pensa actualment?

Tal com avançava Nació Digital, ha estat un acte a la seu de la patronal catalana Foment del Treball. Al seu torn, Duran i Lleida, com a president de l'Acadèmia Europea Leadership (AEL), una institució que promou la formació de lideratges, ha estat inaugurada pel ministre d'Exteriors espanyol, Juan Manuel Albares.

Duran i Lleida no ha fet cap referència a la situació política catalana, però potser sí que ha manifestat que és important formar en lideratges perquè els països tirin endavant. En clara al·lusió als polítics catalans, Duran també ha al·ludit als lideratges professionals, i en tots els sectors de l'economia.

 
Occident, escac i mat?

La política internacional ha estat sempre una preocupació per l'ex-líder democristià. En aquest sentit, Duran i Lleida (ex-UDC), retirat de la política activa, sobretot amb la dissolució d'Unió Democràtica de Catalunya per fallida econòmica després de 85 anys, ha compartit reflexions amb líders polítics que tenen o han tingut un paper rellevant internacionalment.

Fruit de la seva etapa com a diputat i president de la Comissió d'Exteriors del Congrés, Duran i Lleida va congriar molts contactes internacionals que avui han assistit a la jornada inaugural de l'escola que presideix. Així mateix, ha elogiat el ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, de qui n'ha aplaudit la gestió en la reconducció de les relacions amb el Marroc i en la crisi de l'Afganistan, malgrat que ha reconegut que la irrupció del règim talibà a partir de la fi de la presència nord-americana en el país asiàtic ha suposat la derrota dels valors d'Occident.

 
Nova etapa de Duran i Lleida: formar joves dirigents

L'escola de lideratge ha comptat amb la presència de joves estudiants que segueixen els cursos a efectes de superar un procés de selecció dirigit per l'ex-primer ministre de centre-esquerre italià Enrico Letta. A continuació, en cas d'aconseguir ingressar, hauran de pagar 250 euros pel material i poder formar-se a partir del professorat configurat pel també ex-primer ministre italià i ex-president de la Comissió Europea Romano Prodi, l'ex-comissari europeu Pascual Lamy o l'ex-ministre Javier Solana.

D'entre els polítics i ex-polítics catalans que han participat en la inauguració de l'esdeveniment, destaquen els noms de Jaume Bosch, ex-dirigent d'Iniciativa, l'ex-ministre Josep Piqué (PP), Damià Calvet (JxCat)Joan Ridao (ERC) o Andreu Mas-Colell (PDeCAT).
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme