La presa de possessió de Pere Aragonès (ERC) com a president de la Generalitat de Catalunya: ajorna la independència sine die i canvia l'himne nacional dels Segadors

25 de maig de 2021

La presa de possessió de Pere Aragonès (ERC) com a president de la Generalitat de Catalunya: ajorna la independència sine die i canvia l'himne nacional dels Segadors

Al parer d’Aragonès (ERC), qui s’oposa a mesurar el grau d’independentisme de cadascú segons expressava a Jordi Basté al matí a El món a RAC1, fer i exercir la independència no és una prioritat, però sí que ho són les polítiques pro-immigració i feministes radicals

 
Redacció

Ahir, dilluns 24 de maig de 2021, en el discurs de presa de possessió com a 132è president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès (ERC) va confirmar la línia d’actuació que bastirà el decurs del nou Govern: ajornar la independència sine die privilegiant polítiques pro-immigració i feministes radicals.

 
Ara és hora de més autonomisme

Al parer d’Aragonès (ERC), qui s’oposa a mesurar el grau d’independentisme de cadascú segons expressava a Jordi Basté al matí a El món a RAC1, fer i exercir la independència no és una prioritat. De fet, va comprometre’s a escoltar alternatives a la seva proposta d’autodeterminació pactada amb l’Estat espanyol, malgrat que en cap moment va defensar la via unilateral.

A més, en la mateixa entrevista, el nou president de la Generalitat, en defensa també d’una República hipotètica europea i europeista que no diu com i quan es farà, va pidolar els fons Next Generation de la Unió Europea.

 
El mandat d’Aragonès (ERC) comença destruint Els Segadors

Per acabar-ho d’adobar, mentre Aragonès (ERC) va esmentar molt de passada la fràgil salut de la llengua catalana com a front del nou Govern, la cantant Magalí Sare va sotmetre l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors, al filtre marxista de gènere entonant segadores, però mantenint l’enemic en masculí.

Una decisió proposada per Sare que ha desaprovat una bona part de la ciutadania però que, a efectes pràctics, palesa com el mandat d’Aragonès (ERC) enfonsarà el país sota el feminisme radical, des de la llengua i la cultura fins l’economia i la seguretat.

 
L'himne nacional dels catalans, desprotegit

Malgrat que molts catalans han tractat d’assenyalar la presumpta il·legalitat de modificar la lletra d’un himne nacional, es dóna la circumstància que la Generalitat de Catalunya posseeix la llicència d’ús d’Els Segadors permetent-ne la reproducció, la distribució i aplicacions derivades.

Si bé és cert que el disbarat podria entrar en conflicte amb els drets morals de l’autor —que, lluny dels econòmics, es fonamenta en el lligam emocional entre obra i creador, en la lletra actual de 1899, a càrrec d’Emili Guanyavents i Jané—, l’alteració, decidida per l'equip governamental de protocol d'Aragonès (ERC), romandrà en l’escàndol públic, però no il·legal.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme