La política econòmica demòcrata: retribuir la gent perquè no treballi

31 de juliol de 2020

La política econòmica demòcrata: retribuir la gent perquè no treballi

No tan sols es tracta d’una economia pèssima, sinó que també viola els principis bàsics d’equitat

 
Redacció

El 2009, la presidenta de la Cambra de Representants dels EUA, Nancy Pelosi, va declarar infamement que la millor manera de reviure l’economia era repartir cupons d’aliments cada vegada més generosos i oferir més prestacions d’atur (actualment, de 600 dòlars per setmana). En aquest moment, aquesta noció semblaria ridícula. Però, ara, aquest analfabetisme econòmic sembla haver esdevingut en una saviesa convencional. De la mateixa manera que ha succeït aquí amb l’Ingrés Mínim Vital, del qual ja discorrerem més endavant.

Ara per ara, hi ha uns 5 milions de feines no cobertes als Estats Units, una xifra propera al màxim històric. Però som en una situació estranya. Fins i tot amb uns 25 milions d’estatunidencs a l’atur, els empresaris pengen cartells de “es necessita ajuda” a les finestres. I per què? A 5 de cada 6 treballadors a l’atur se’ls paga més per no treballar que per tornar a la feina, segons l’Oficina Pressupostària del Congrés dels EUA. També se suposa que els treballadors perden aquestes prestacions si se’ls ofereix una feina i l’accepten, però els treballadors saben com jugar en el sistema. Entre d’altres, podent fingir malaltia, de manera que cap empresari, sota cap concepte, voldria introduir un treballador contagiós a la seva empresa.

 
El rèdit electoral del Partit Demòcrata

Els empresaris ara diuen que perquè els treballadors tornin a formar part d’un equip de construcció, en una línia d'una fàbrica o bé en un restaurant, exigeixen que se’ls pagui en efectiu uns 100 o 200 dòlars per torn perquè encara puguin cobrar les prestacions de l’atur, allargant-ne així la duració. A més, un estudi de l’economista Casey Mulligan, realitzat pel Comitè per Desencadenar la Prosperitat de la Universitat de Chicago, va estimar que 10 milions d’estatunidencs menys treballarien a les acaballes de l’any, fet que elimina qualsevol possibilitat d’una “recuperació en forma de V”. I potser és aquest el motiu pel qual Nancy Pelosi és tan inflexible envers la política que roman vigent, car això significaria una alta taxa d’atur el novembre, precisament quan els votants vagin a les urnes. Una situació massa temptadora pel Partit Demòcrata.

Retribuir la gent perquè no treballi no és una manera d’expandir la producció econòmica, generar més feines i augmentar la prosperitat. Amb aquesta lògica distorsionada, hauríem de començar a pagar els treballadors sense feina 5.000 dòlars per setmana, i aleshores tindrem una recuperació encara més terrible. I això no és tan sols una economia pèssima; també viola els principis bàsics d’equitat. I paral·lelament, quant a Catalunya, amb l’Ingrés Mínim Vital del PSOE, ja ni tan sols no cal treballar per obtenir ajuts. Incloent prestacions per fills a càrrec que, en famílies amb ingressos per sota dels 17.000€ l’any, “independentment de l’origen de les rendes”, podrien cobrar fins 150€ al mes per fill.

 
La necessitat d’una cultura de l'esforç per assolir resultats

L’única manera amb què els polítics poden “estimular” l’economia i reduir l’atur és incentivant una major producció econòmica. És per això que una retallada d’impostos sobre la nòmina té molt de sentit, i cal esperar que el president Donald Trump, que n’afavoreix la idea, no es rendeixi. Tots els treballadors, els herois de l’economia, en realitat, incloses les infermeres, els tècnics, els sanitaris, els camioners i els assistents de geriatria, obtindrien un augment salarial del 7’5% a partir de l’1 d’agost, aproximadament. Cada petita empresa percebria la minoració de les seves despeses de nòmina en un 7’5%.

Els escèptics, però, es lamenten que la retallada de l’impost sobre la nòmina només ajuda les persones amb feina, no les aturades. Incorrecte. La millor manera d’ajudar els aturats no és distribuint cupons d’aliments i prestacions d’atur sinó proveint a la gent una feina, un sou, i un esglaó en l’escala econòmica. És necessària, per tant, una cultura de la feina que revoqui la ganduleria de l’esquerra atroç i de la immigració il·legal, i aspirar que cada ciutadà, mitjançant el seu incondicional esforç per la família i el país, sigui autosuficient.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme