La política de Gabriel Rufián (ERC): a favor de l'ocupació i la immigració il·legals

28 d'agost de 2020

La política de Gabriel Rufián (ERC): a favor de l'ocupació i la immigració il·legals
Fotografia per: GTRES

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats d'Espanya considera que són fum les denúncies als Mossos per ocupació il·legal i, a més, vol atorgar la ciutadania als immigrants il·legals

 
Redacció

Com bé va analitzar l’equip de Helpers [BCN], en els darrers nou anys les denúncies per ocupació il·legal dels habitatges a Catalunya han augmentat prop del 500%, amb unes vint denúncies diàries i passant dels 1.478 casos el 2011, en plena crisi econòmica, a les 7.450 denúncies en el primer semestre d’enguany, 2020.

El 2019, de les 8.340 ocupacions il·legals esdevingudes a Catalunya, 5.101 van ser denunciades a Barcelona. I quant als ocupes il·legals de la capital, els Mossos d’Esquadra informen que 159 lladres multi-reincidents, responsables de l’11% dels robatoris violents comesos a Barcelona, resideixen en 50 edificis o solars ocupats de la ciutat.

Però segons Gabriel Rufián, portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats d'Espanya, aquestes dades, lliurades pels mateixos Mossos d’Esquadra d’acord amb els registres policials i delictius, o mitjançant altres canals com el Mapa Delinqüencial de Catalunya, són fum. Tot i així, fins i tot Alfred Bosch, president d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona el 2017, va denunciar als Mossos l’intent d’ocupació il·legal al seu domicili una matinada de gener. I, com a dada curiosa, l’ERC de llavors a Barcelona lamentava que “el que li ha passat a l’Alfred, li pot passar a tothom”. O, recentment, la periodista de Telecinco Susana Ramos, de l'entorn de Podemos, va demanar ajuda per l'ocupació il·legal de la seva llar.


Quant cobra i què pensa Gabriel Rufián?

Rufián, que percep un sou públic de 85.719€ anuals, ha declarat recentment en una entrevista a Europa Press que no es pot “criminalitzar” la “immensa majoria de la gent” que ocupa “per necessitat”; per exemple, fruit del desnonament exprés.

A més, i envers el col·lapse de sanitat, Rufián advoca per atorgar la ciutadania als immigrants il·legals en el que ell anomena una “regularització express (i permanent) de quanta població migrada hi hagi”, a fi d’homologar qualsevol dels “títols en l’àmbit sociosanitari” que estiguin en possessió d’immigrants il·legals. Com a dada curiosa, els seus pares, d’origen jaenès i granadí, eren pelleters de professió que van perdre el negoci quan els immigrants xinesos es van apropiar del sector, segons va explicar en una entrevista a El Mundo el 2017.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme