La mentida de Gabriel Rufián (ERC): de prometre que deixava l'escó en 18 mesos a votar a favor dels pressupostos de Pedro Sánchez (PSOE) a canvi de res

1 de novembre de 2021

La mentida de Gabriel Rufián (ERC): de prometre que deixava l'escó en 18 mesos a votar a favor dels pressupostos de Pedro Sánchez (PSOE) a canvi de res

ERC manté Pedro Sánchez (PSOE) a La Moncloa per un suposat blindatge del català amb quotes en la llei de l'audiovisual espanyola sense concretar com ni quan i per tot just 18 milions d'euros per a les beques

 
Redacció

Divendres passat, 29 d'octubre de 2021, Gabriel Rufián (ERC) va arribar a un acord amb el govern socio-comunista espanyol presidit. El dirigent processista d'esquerres a Madrid ha passat de dir que deixarà l'escó en 18 mesos —el 12 de desembre de 2015— per tornar a la República Catalana a salvar la governança de l'Estat espanyol garantint el vot a favor dels pressupostos de Pedro Sánchez (PSOE).

 
Fals blindatge del català

Rufián (ERC) ha anunciat, abans que expirés el termini per aprovar els pressupostos generals de l'Estat espanyol, que el posicionament dels d'Oriol Junqueras (ERC) seria favorable per salvar la governança espanyola a canvi un suposat blindatge del català amb quotes en la llei de l'audiovisual espanyola sense concretar com ni quan.

D'altra banda, l'acord amb el govern socio-comunista espanyol inclou mantenir Pedro Sánchez (PSOE) a La Moncloa per tot just 18 milions d'euros per a les beques abans del 31 de desembre d'enguany.

Així mateix, sense tipificar quin serà el percentatge quant a l'audiovisual català, Rufián (ERC) ha tret pit assegurant que PSOE i Podemos només pactaran amb ERC. A més, ha assegurat que ERC procurarà obtenir el traspàs autonòmic de la gestió de l'ingrés mínim vital.

 
ERC, el processisme que rellança l'aposta autonomista

Durant l'entrevista radiofònica el proppassat 9 d'octubre de 2021 a RNERufián (ERC) ja va evidenciar que no volia fer insostenible la governabilitat espanyola per aconseguir la independència catalana. En tot moment, va instar l'executiu de Pedro Sánchez (PSOE) a passar a la fase negociadora dels pressupostos espanyols sense escatir què pensa fer ERC per beneficiar Catalunya. Rufián (ERC) ja va fer el mateix amb els pressupostos generals de l'Estat espanyol del 2020.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme