La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) a favor d'un exèrcit català

22 de setembre de 2020

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) a favor d'un exèrcit català
Fotografia per: Societat d’Estudis Militars de Catalunya

Segons l'enquesta del 2019 encarregada per la Societat d’Estudis Militars de Catalunya i elaborada pel GESOP, un 49,6% dels catalans volen un exèrcit en una Catalunya independent

 
Redacció

Durant la seva darrera convenció ideològica del passat dissabte, 19 de setembre de 2020, entre d’altres qüestions, la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) va incloure al seu manifest ideològic, aprovat amb un 97% dels vots, l’aposta per un exèrcit català, tot i que emmarcat a l’OTAN i la Unió Europea.

Així, abordant els afers exteriors, la JNC va expressar el seu suport per a “dotar Catalunya d’un model de política exterior propi” amb la fita de “defensar els interessos estratègics catalans i esdevenir referent a la regió euromediterrània i al món”.

Per altra banda, el 2019, una enquesta encarregada per la Societat d’Estudis Militars de Catalunya i elaborada pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) va revelar que un 49,6% dels catalans estan a favor d’un exèrcit per a una Catalunya independent –percentatge superior en un 2,4% al de l’enquesta del 2017– envers un 38,7% en contra. I fa tres anys, el 2017, arran dels atemptats d’agost a Barcelona i Cambrils, l’aleshores president Carles Puigdemont (JxCat) també va expressar que els exèrcits i la política de defensa són absolutament indispensables.


“Cap català no hauria de renunciar a la seva vocació militar per culpa d’Espanya”

A més, aquest setembre, Diana Coromines, ex-responsable d'assumptes públics de la delegació del govern de Catalunya a Dinamarca i els països nòrdics a Copenhaguen, ha iniciat un curs en línia per a sadollar la “vocació militar” dels catalans.

D’acord amb Coromines, és convenient que els catalans amb aquesta vocació es formin a l’estranger “perquè quedant-nos dins del país no passarem mai del debat purament recreatiu”, fet pel qual, “pensant a mitjà i a llarg termini”, és necessari “tenir gent formada en exèrcits i centres de recerca militars professionals”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme