La Jonquera: dos detinguts dels Països Baixos imputats de tràfic il·legal d'armes després de creuar la frontera amb llançagranades

14 d'octubre de 2021

La Jonquera: dos detinguts dels Països Baixos imputats de tràfic il·legal d'armes després de creuar la frontera amb llançagranades

La Guàrdia Civil va detenir dos individus de 55 i 56 anys de nacionalitat neerlandesa per portar armes de guerra i munició en una furgoneta a l'AP-7 al seu pas per la Jonquera (Alt Empordà)

 
Redacció

Com avançava Diari de Girona, dilluns passat, 11 d'octubre, van ser dos detinguts dels Països Baixos imputats de tràfic il·legal d'armes després de creuar la frontera amb llançagranades.

 
Amb quines armes traficaven?

La Guàrdia Civil va detenir dos individus de 55 i 56 anys de nacionalitat neerlandesa per portar armes de guerra i munició en una furgoneta a l'AP-7 al seu pas per la Jonquera (Alt Empordà). El vehicle circulava en direcció a França per l'autopista i la benemèrita el va aturar abans de travessar la frontera.

Havent-los identificat, van comprovar que a dins de la furgoneta hi havia diverses armes de guerra i munició. Al seu torn, la Guàrdia Civil va intervenir dos llançagranades Panzerfausts, un morter de 50 mm, una gran varietat de munició de morter, cartutxos de calibre de guerra, granades, un visor d'artilleria i diverses eines que es podrien fer servir per recarregar els projectils de morter.

Així mateix, l'equip GEDEX de la Guàrdia Civil de Barcelona, que són especialistes en la desactivació d'explosius, es van fer càrrec del material intervingut, per analitzar-lo i fer-ne el peritatge.

Paral·lelament, els dos neerlandesos identificats han quedat detinguts per un delicte de tràfic il·lícit d'armes. En aquest sentit, les diligències i els detinguts ja els han posat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

 
Mesures penals

Els delictes de tinença, tràfic i dipòsit d'armes estan regulats en els articles 563-570 del Codi Penal. Es castiga en el primer d'ells la tinença d'armes prohibides i la d'aquelles que siguin resultat de la modificació substancial de les característiques de fabricació d'armes reglamentades amb la pena de presó d'un a tres anys.

El Codi Penal requereix altra norma de rang inferior que completi el tipus de tinença d'armes prohibides. No tota la tinença d'armes prohibides es troba integrada en el tipus penal de l'article 563 CP. Només les situacions en què la gravetat dels fets posi efectivament en perill el bé jurídic protegit pel tipus.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme