La irresponsabilitat d'Alba Vergés (ERC) fa rebrotar el virus xinès

16 d'agost de 2020

La irresponsabilitat d'Alba Vergés (ERC) fa rebrotar el virus xinès

Repunten els positius i les morts, acumulant ja 4.123 defuncions en les residències per la gent gran

 
Redacció

Entre final de juliol i principi d’agost, la Generalitat va habilitar el trasllat de pacients de la Covid-19 de les residències per a la gent gran, lleus o asimptomàtics, a altres geriàtrics lliures del virus xinès per fer-los servir com a espais de quarantena. Exemple d’aquesta activitat ho va ser la residència Danae de Badalona, que mentre reclamava ajuda a les administracions per desinfectar el centre —com informa Tot Badalona— a causa de més d’una desena de nous casos positius, aquestes van traslladar els contagiats a altres residències, com ara el centre Ballesol.

Malgrat que fonts de la Conselleria de Salut van explicar a El Periódico que “el criteri” utilitzat va ser el trasllat a una “residència verda, amb la capacitat correcta d’aïllament”, els familiars expressaven que Salut va “obligar a fer” aquests trasllats. Tanmateix, determinats directors no van accedir a efectuar els trasllats, per exemple, exigint un paper signat per dur a terme l’operació. Fet que, en certs casos, va propiciar-ne la cancel·lació.

 
La crònica del rebrot estiuenc

Junt amb aquestes circumstàncies, el passat dijous el flamant secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va anunciar en una roda de premsa que el Departament de Salut permetrà les visites d’entre 30 i 45 minuts als geriàtrics “verds” i “taronges” ―amb algun cas positiu― i seguint diversos protocols de seguretat. Segons Argimon, la permissió d’accés a les residències vindria donada pel presumpte apaivagament dels casos en aquests centres. De 2.756 casos positius la setmana per cada 100.000 persones entre el 4 i el 5 de maig a 183 positius la setmana per cada 100.000 persones de l’1 de juliol al 8 d’agost.

Tot i així, el mateix dia de l’anunciament, Catalunya va notificar un repunt amb 1.197 positius i 28 morts per virus xinès. Tot en un sol dia i havent acumulat fins llavors 4.123 defuncions en les residències per la gent gran. Espais de gran vulnerabilitat, tant a causa de la salut dels residents com de la manca de material adient de protecció, que representen un 17’9% dels positius detectats fins ara.

Això sense esmentar el perill a indrets com el Segrià o la Noguera, on Salut va comunicar-ne aquest divendres el perllongament de les restriccions durant quinze dies més. Després que la consellera Alba Vergés (ERC), també aquesta setmana, “celebrés” el presumpte declivi de casos i l’inici dels cribratges massius de PCR a Catalunya i qualifiqués de “molt bona” la situació actual de la pandèmia.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme