La improvisació d'Alba Vergés (ERC): construir 5 hospitals en 20 setmanes per 50 milions d'euros

1 de setembre de 2020

La improvisació d'Alba Vergés (ERC): construir 5 hospitals en 20 setmanes per 50 milions d'euros

En escac: cinc nous hospitals exprés, davallada econòmica i turística, inici escolar i rebrots imminents a Vilafranca del Penedès

 
Redacció

Catalunya tanca la temporada d’estiu amb una caiguda del 87,3% de turistes i un descens del 16,1% dels afiliats al sector, la previsió d’una davallada de fins el 13% del PIB català, 108.798 casos positius de Covid-19 i 13.021 morts. Tot a poc temps d’encetar un inici escolar que requereix de precaució i mesura davant d’una gestió nefasta de la pandèmia que la consellera de Salut, Alba Vergés (ERC), pretén combatre amb la construcció de cinc hospitals en vint setmanes, a destemps i contrarellotge, repartits entre Barcelona, Lleida, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona i Sant Joan Despí i que tindran un cost de 50 milions d’euros.

Paral·lelament, diverses entitats processistes estan organitzant una nova Diada que Jaume Padrós, el president del Col·legi de Metges de Catalunya, desaconsella rotundament, advertència que comparteix Antoni Trilla, cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, sota el risc d’augmentar els rebrots a causa de les aglomeracions. Especialment, perquè malgrat les possibles mesures de prevenció anunciades per l’ANC, com la separació a dos metres de distància entre individus, contradiuen, entre d’altres, el límit de reunió en 10 persones aconsellat per la Generalitat.

 
Les aglomeracions a Vilafranca del Penedès

Exemple recent d’aquest risc ho és el de Pere Regull (JxCat), alcalde de Vilafranca del Penedès. Qui, després de tirar endavant la festa major del municipi, i vanant-se sobre una gestió per la qual assegurava rebre “trucades cada dia de ciutats tant o més importants que la nostra”, en va reconèixer la manca de control amb un risc de rebrot de 256,62 punts.

Superb, Regull ja havia esmentat en altres ocasions que calia menystenir les “prediccions”, afirmant que el mes de juny “no hi hauria infeccions”, i esmentava, en referència al Departament de Salut, que “aquests, que són tan llestos, fa dos mesos, on eren? Per què no ens ho van dir, que venia això?” Un mal exemple pel qual Regull ha estat criticat i condemnat públicament tant pels Mossos d’Esquadra com pel president de la Generalitat, Quim Torra, o la mateixa consellera Alba Vergés.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme