La gestió de la COVID-19 a Catalunya en mans d'ERC: rebrots, incompetència i caiguda del PIB

24 d'agost de 2020

La gestió de la COVID-19 a Catalunya en mans d'ERC: rebrots, incompetència i caiguda del PIB

Alba Vergés i Pere Aragonès (ERC) gestionen Salut i Economia i saben que "d’aquí a 15 dies estarem en una situació encara més complicada"

 
Redacció

En una roda de premsa el passat divendres, la consellera de Salut, Alba Vergés (ERC), va fer un balanç de les mesures aplicades a Catalunya per reduir el frenètic auge i el “risc altíssim” dels rebrots del virus xinès, que dissabte va sumar 1.174 positius i 16 morts en 24 hores. Entre d’altres, una de les peticions és limitar les trobades i activitats de caire social, malgrat que la Generalitat, en comptes de prohibir com hauria l’assistència a restaurants, “aconselli” no anar-hi.

Segons Vergés, “si ara no prenem mesures, sobretot en llocs d’incidència alta —com ara Reus, amb gairebé 800 casos positius segons Salut—, d’aquí a 15 dies estarem en una situació encara més complicada”. Alhora, Josep Maria Argimon, epidemiòleg i secretari de Salut Pública, clamava dijous passat que “ens hem de mentalitzar per abaixar i doblegar la corba”, fet que, i d’entrada a l’inici del curs escolar, “hauríem d’estar fent i encara no ho hem aconseguit”. Argimon atribueix els rebrots al “retrobament: brots inter-familiars, brots socials”.

Malgrat tot, el secretari de Salut Pública insisteix que “l’últim que hem de tancar és l’escola”. Decisió necessària i per la que caldrà revisar alguns estudis sobre la incidència del virus xinès en els infants, que segons un anàlisi de la Universitat de Ciència i Tecnologia de Huazhong, Wuhan (Xina), la co-infecció subjacent pot ser més freqüent en aquest sector poblacional. Sent necessari prendre les pertinents mesures preventives per evitar casos com el de Berlín, on hi ha hagut contagis per la Covid-19 en 41 escoles en tan sols dues setmanes de l’inici del curs.

 
En mans de la incompetència d'ERC

La trajectòria de la consellera Alba Vergés, militant d’ERC des del 2011 i liderant el Departament de Salut de Catalunya des del 2018 amb tan sols experiència en el sector com a cap d’administració, comptabilitat i finances del Consorci Sociosanitari d’Igualada durant quatre anys, s’allunya d’una resposta efectiva contra els rebrots de la Covid-19 a Catalunya. També el de la secretària general de Salut, Laura Pelay, que, llicenciada en Dret i Ciències Polítiques, limita la seva experiència laboral al telemàrqueting, SEAT i al Secretariat Nacional de la UGT a Catalunya. Ambdues trajectòries laborals i acadèmiques estan desvinculades de les exigències reals de qualsevol direcció sanitària i clar motiu de dimissió com va exigir el sindicat Infermeres de Catalunya.

Els cribratges massius estan resultant inútils com a solució exacta per controlar els rebrots, fet pel qual s’aconsella la retirada a les llars i la limitació de les activitats socials. No es prohibeix, presumiblement, per no ensorrar una economia que, segons el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès (ERC), ja amenaça amb una caiguda del 10% del PIB català, i per la qual l'alhora conseller d'Economia i Finances reclama a Madrid un dèficit de l’1% per Catalunya mitjançant l’autorització d’una transferència de 2.000 milions d’euros, a més de gestionar uns 31.000 milions d’euros del paquet de fons europeus pertanyents a la recuperació.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme