La Generalitat de Pere Aragonès (ERC) té 465 alts càrrecs: en 10 anys, han augmentat un 50% degut a la creació de nous departaments

27 d'octubre de 2021

La Generalitat de Pere Aragonès (ERC) té 465 alts càrrecs: en 10 anys, han augmentat un 50% degut a la creació de nous departaments

Augmenten els alts càrrecs, el personal eventual (els assessors) i alts directius d'empreses públiques contractats a dit en els governs d'esquerres: dels 472 amb José Montilla (PSC) als 465 amb Pere Aragonès (ERC)

 
Redacció

En el programa Planta Baixa (TV3) d'ahir, 26 d'octubre de 2021, es va constatar que la Generalitat de Pere Aragonès (ERC) té 465 alts càrrecs i que en 10 anys, han augmentat un 50% degut a la creació de nous departaments.

 
Augmenten els alts càrrecs en els governs d'esquerres

Segons el Banc de Dades d'Ocupació Pública de la Generalitat, des del 2011 han augmentat un 50% els càrrecs més polítics del govern: això és alts càrrecs, personal eventual (els assessors que tenen els alts càrrecs) i alts directius d'empreses públiques que cada govern contracta dit.

De fet, durant la presidència d'Artur Mas, la Generalitat en va tenir 309 a principis del 2011, motiu pel qual aleshores es va aprimar l'administració; en paraules de l'ex-president Mas, es va dir que s'havia escapçat allò que era prescindible.

Això no obstant, en la presidència d'Aragonès (ERC), es tornen a les xifres del tripartit d'esquerres: de 472 amb José Montilla (PSC) als 465 de Pere Aragonès (ERC).

D'altra banda, durant l'aplicació de l'article 155 CE, els alts càrrecs de la Generalitat va reduir-se a 235, en què Pere Aragonès (ERC) i Elsa Artadi (JxCat) van tenir un paper col·laboracionista amb l'Estat espanyol crucial, i va funcionar igualment.

 
La trampa del personal eventual

Carles Ramió, catedràtic de Ciència Política i de l'Administració de la UPF, apunta que el punt més crític es troba amb el tema dels eventuals. Al seu torn, creu que s'ha de reflexionar sobre les seves funcions, tot i que justifica que n'hi ha d'haver perquè quan un alt càrrec entra a l'administració, ho fa en un terreny molt desconegut i necessita persones properes que l'assessorin. Amb tot, reconeix que aquí hi ha un excés.

A tot això, on hi ha més dones que homes és entre el personal eventual (amb salaris que van des dels 30.000 fins als 80.000 euros l'any). Però entre els alts càrrecs —que ronden els 90.000 euros l'any— o els directius públics —que n'hi ha desenes que superen els 100.000 euros— encara hi trobem més homes que dones.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme