La Generalitat de Pere Aragonès (ERC) retira el concert a les escoles que fan ensenyament especialitzat per a nens i nenes

14 d'octubre de 2021

La Generalitat de Pere Aragonès (ERC) retira el concert a les escoles que fan ensenyament especialitzat per a nens i nenes

Josep Manuel Prats, president de Fapel, ha considerat que el conseller Cambray (ERC) desconeix absolutament el model educatiu d'excel·lència d'aquestes escoles, les quals no discriminen ni segreguen

 
Redacció

En una nova mesura capitanejada pel partit que presideix Oriol Junqueras (ERC), la Generalitat de Pere Aragonès (ERC) retira el concert a les escoles que fan ensenyament especialitzat per a nens i nenes.

 
Quan l'ús dels diners públics és una ideologia de l'esquerra

Amb una àmplia tradició a Catalunya, i sent un model compatible amb la resta de països occidental, s'han demostrat resultats positius a nivell d'excel·lència acadèmica quan l'ensenyament és especialitzat per a nens i nenes.

Això vol dir que finalment els pares d'aquest alumnat estaran pagant impostos, com tots els contribuents, i ara, a més, sense el concert assignats a aquests centres d'educació especialitzada, dos cops.

El conseller d'Educació, Josep González Cambray (ERC), ha afegit que aquesta retirada de les ajudes públiques tindrà lloc el pròxim curs 2022/23, moment que tocaria renovar els concerts en els segons cicles d'Infantil, els quatre de l'ESO i els de Batxillerat. Així mateix, aquesta mesura de l'esquerra afectarà 11 centres de Secundària (i dos, Batxillerat concertat) del país: en total, 139 grups i 3.850 alumnes.

 
Un precedent negatiu en els tribunals

Cambray (ERC) ha recordat que el TSJC va obligar a el departament d'Educació a tornar a concertar en l'etapa de Primària a aquestes escoles especialitzades com a mesura cautelar, a l'espera de la sentència definitiva, que la Generalitat preveu que no serà favorable. Per això, en el moment de renovar o no les ajudes, és a dir, en el curs 2026-2027, el Govern decidirà no renovar aquests concerts en aquests cicles.

La decisió ha estat ja comunicada a la patronal de les escoles concertades, Fapel, i, segons el Govern, es tracta d'una determinació que compta amb cobertura jurídica, a partir de dos aspectes: la llei catalana i la nova llei estatal d'educació.

No obstant això, Josep Manuel Prats, president de Fapel, ha considerat que el conseller Cambray (ERC) desconeix absolutament el model educatiu d'excel·lència d'aquestes escoles, les quals no discriminen ni segreguen.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme