La Generalitat acorda el retorn de 4.243 MENA amb el Marroc

28 de desembre de 2020

La Generalitat acorda el retorn de 4.243 MENA amb el Marroc

Budó (JxCat) s'enfronta amb El Homrani (ERC) i tanca l'acord amb el primer ministre marroquí Saadeddine Ohtmani per deportar els joves immigrants il·legals

 
Redacció

Dissabte passat, Sant Esteve de 2020, en una reunió a porta tancada i aprofitant la cobertura institucional que el president del Govern espanyol Pedro Sánchez (PSOE) ha obert amb el Marroc en una trobada ajornada pel proper mes de febrer, la portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó (JxCat) ha acordat amb el primer ministre marroquí, Saadeddine Ohtmani, la deportació d’almenys 4.243 MENA registrats el gener d'enguany. Una xifra que, segons confia a La Santa Espina una font anònima propera a Budó, podria incloure alguns ex-MENA mentre se n’estudien els detalls.

Captura de WhatsApp


 
Budó trenca amb El Homrani

La mateixa font confessa com la portaveu del Govern ha pres aquesta decisió unilateralment, després d’enfrontar-se amb el conseller de Treball Chakir El Homrani (ERC), qui, poc abans del 25 de desembre, havia previst una dotació especial de 3’4 milions d’euros perquè els MENA celebressin el Nadal en diversos centres d’acollida. Destinant-ne una part, almenys 1’5 milions d’euros, per a distribuir-hi imams en un intent d’integrar la festivitat en la cultura del jovent musulmà.

Segons la confessió a la redacció de LSE, Budó no va veure amb bons ulls la intenció d’El Homrani a les portes d’un Nadal que la classe treballadora, especialment els autònoms i el sector de la restauració, no podrà celebrar com de costum a causa de la nefasta gestió d’ERC.

Fet pel qual, i mentre, assegura la font, es prepara una sessió d’emergència al Parlament per a debatre’n la qüestió el proper dia 30 de desembre, Budó ha optat per resoldre el malbaratament d’El Homrani eliminant-ne l’origen: els MENA que el conseller defensa aferrissadament.

 
PS: Sants innocents!
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fer servir tags i atributs HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 698 lectors

Meme