La família Biden fa fortuna a la Xina gràcies a la vice-presidència

15 d'octubre de 2020

La família Biden fa fortuna a la Xina gràcies a la vice-presidència

Hunter Biden, fill del candidat demòcrata Joe Biden, hauria percebut més de 10 milions de dòlars l’any només per fer presentacions

 
Redacció

Uns correus electrònics filtrats a The New York Post per l’ex-alcalde de Nova York, Rudy Giuliani, després de ser requisats per l'FBI, revelen com Hunter Biden, fill del candidat demòcrata a la presidència dels EUA Joe Biden, cercava acords i tractes lucratius amb l’empresa energètica privada més gran de la Xina, CEFC. En alguns dels missatges, Hunter especifica que determinats acords serien “interessants” per a la família Biden.

Un dels correus, del 2 d’agost del 2017, feina referència a un acord amb el president de CEFC, Ye Jianming –qui tenia vincles amb el servei militar i la intel·ligència xinesa i va desaparèixer després de ser detingut el 2018. L’acord atorgaria a Hunter Biden la meitat de la propietat d’un holding que li hauria proporcionat ingressos de més de 10 milions de dòlars l’any “només per fer presentacions”.

Entre els documents requisats, també s’ha trobat una “Carta de compromís d’advocat” executada el setembre del 2017. On un dels principals lloctinents de Ye i ex-funcionari del govern de Hong Kong, Chi Ping Patrick Ho, va acordar pagar a Biden per avançat 1 milió de dòlars com a “Assessor en qüestions relacionades amb la llei dels EUA i assessorament relacionat amb la contractació i l’anàlisi legal de qualsevol bufet d’advocats o advocat dels EUA”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme