La delinqüència a Catalunya: les dades silenciades dels Mossos i Treball

13 d'agost de 2020

La delinqüència a Catalunya: les dades silenciades dels Mossos i Treball

La població estrangera ha crescut un 15'11% i un 22’9% dels MENA són repartits a Barcelona

 
Redacció

D’acord amb les dades oficials dels Mossos d’Esquadra, ha augmentat la presència de diversos delictes en el període 2014-2019 de forma desaforada. Destacant un augment del 265’80% dels furts i del 135’64% en els abusos sexuals. Alhora, segons l’Idescat, la població estrangera a Catalunya ha crescut d’un 13'69% a un 15’11% entre el 2015 i el 2019 amb tan sols un 4’9% amb permís de residència. Encapçala la llista un 19’29% d’immigració de nacionalitat marroquina respecte la població estrangera total i per sobre del 7’78% de nacionalitat romanesa en segon lloc.

Tanmateix, les dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies descriuen en l’apartat d’incidències dels infants i joves immigrants sols, amb 367 nou acollits per la DGAIA aquest 2020, una gran majoria del 42’5% compresa en l’edat de 17 anys i seguida per un 37’9% de 16 i 12’5% de 15. Trobant-ne una ampla majoria del 49’6% de nacionalitat marroquina i en un 96’2% de sexe masculí. Amb la coincidència d’aquestes dades respecte els fets delinqüencials esmentats, i atenent també a la distribució segons el Servei Territorial en un 22’9% a Barcelona, el Departament de Treball estaria repartint els efectius del moviment txarmil a la capital mitjançant el seu programa d’acollida.

 
Darrers successos: MENA i ocupació il·legal

Recentment, la nit de l’11 i el 12 d’agost, un grup de MENA, pertanyents a la subcultura txarmil, va robar un turista a Barcelona fent-lo entrar en un taxi, arraconant-lo entre tots i sostraient-lo el seu rellotge. Segons s’ha pogut conèixer, els agressors, que a més a més habiten habitatges ocupats il·legalment, acumulen més de 10 antecedents per robatori amb violència d'ençà que van instal·lar-se a Catalunya; tan sols des del mes de juny per a treballar de temporers.

Paral·lelament, va esdevenir-se una nova manifestació veïnal contra els ocupes il·legals a Sant Joan Despí amb múltiples disturbis, recordant que a primers d’agost ja s’havien detectat protestes d’aquest tipus en més de 30 indrets de Catalunya. Malgrat els fets, l’administració tan sols ha actuat desallotjant la nau ocupada de Sant Joan Despí hores després que acabessin els avalots. A més, detenint a dos dels veïns que es manifestaven.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme