La 'cultura de la cancel·lació' a la Gran Bretanya: la BBC en contra del patriotisme

28 d'agost de 2020

La 'cultura de la cancel·lació' a la Gran Bretanya: la BBC en contra del patriotisme

Cat Lewis, productora executiva de la BBC, compara l’himne 'Rule, Britannia!' amb les cançons dels neo-nazis

 
Redacció

La BBC va desempallegar-se de la lletra de Rule, Britannia! pel seu tradicional concert de final d’estiu enmig d’un debat sobre la celebració de la cançó de l’Imperi Britànic, coincidint amb un moment en què els crítics estan avaluant el passat colonial. Cat Lewis, productora executiva de la BBC i seguidora de Black Lives Matter, va intervenir en la controvèrsia que envolta la decisió de la BBC de deixar d’emetre himnes patriòtics a Last Night of the Proms, comparant l’himne popular amb els neo-nazis que canten sobre com “mai seran forçats a entrar en una càmera de gas”.

La declaració de la BBC no va abordar directament la controvèrsia, però va esmentar que la decisió reflectia “aquest any extraordinari” i el fet que no hi haurà audiència en directe a causa de la pandèmia de la Covid-19. Així les coses, el Sunday Times va informar diumenge que la BBC estava considerant desfer-se de les cançons patriòtiques atès que la televisió pública britànica té preocupacions sobre la seva “percepció de l’associació entre colonialisme i esclavitud”. Dalia Stasevska, la finlandesa que dirigirà el concert, és una de les personalitats que ha pressionat per reduir els “elements patriòtics” amb la finalitat de modernitzar l’esdeveniment.

 
Aturar “aquesta lluita general d’auto-recriminació”

L’emissora britànica finançada amb fons públics va comunicar dilluns que la darrera nit de concerts a Night of the Proms presentaria versions instrumentals de Rule, Birtannia! i un altre himne patriòtic, Land of Hope and Glory, en comptes dels cants tradicionals. Els detractors han acusat la BBC de cedir davant la correcció política. Norman Lebrecht, crític de música i escriptor, va esmentar que aquesta decisió ofèn “tots els matisos d’opinió”, afegint que “no hi ha excusa per a tanta covardia” i que “almenys un dels caps de la BBC ha de rodar per terra”.

La intenció de la BBC consisteix en reinventar la darrera nit de Night of the Proms “en aquest any extraordinari perquè respecti les tradicions i l’esperit de l’esdeveniment mentre s’adapta a circumstàncies molt diferents en aquest moment”. El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha expressat que “ja és hora” que els britànics deixin de sentir-se “avergonyits” per la seva història, cultura i tradicions i d’aturar “aquesta lluita general d’auto-recriminació”.

Tradicionalment, Rule Britannia!, escrita pels poetes escocesos James Thomson i David Mallet el s. XVIII, s’interpreta al Royal Albert Hall de Londres anualment durant el Night of the Proms, una programació de concerts d’estiu creats el 1895 i organitzats per la BBC des del 1927. L’última nit de concerts ha estat presentada com un triomfal i emotiu cant d’himnes patriòtics com Rule, Britannia!. Tractant-se, doncs, d’un esdeveniment d’orgull nacional i patriòtic a la Gran Bretanya, ara impedit per l’anomenada “cultura de la cancel·lació” de l’esquerra radical.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme