La criminalitat dels MENA: un juliol d'impunitat desaforada
29 de juliol de 2020

Després que la delinqüència augmentés durant l’estat d’alarma, el desconfinament l’ha multiplicat
Redacció
El proppassat 9 de juliol d’enguany, es va esdevenir una escena habitual durant els mesos de pandèmia. Un grup de quinze MENA, el qual tractava d’accedir al funicular de Montjuïc sense samarreta ni mascareta tot i la normativa i les exigències dels vigilants de l’estació, va intentar agredir un dels vigilants amb una barra de ferro per impedir-los accedir al recinte. Van ser necessaris cinc reforços més per tallar de soca-rel la violència d'aquests energúmens i evitar finalment que la situació s’agreugés.
🔷 L'únic vigilant que hi havia en aquell moment els ha requerit posar-se la samarreta i la mascareta per accedir-hi.
🔺 El vigilant, titllat de racista per fer-ho, ha estat a punt de ser agredit.
🔺 Als pocs minuts, han arribat cinc reforços més. https://t.co/TZ1dVLmCs4 pic.twitter.com/Wpu4j2WMwz
— Helpers [BCN] (@BCNHelpers) July 9, 2020
Més endavant, dilluns 13 de juliol, un altre grup d’immigrants il·legals va agredir un treballador de Rodalies, qui tan sols va demanar-los els bitllets de tren, a l’estació de Flaçà (Girona). Una estació de tren, cal recordar, popular i molt concorreguda pels habitants de pobles i municipis del voltant a causa de la seva proximitat i que, dia rere dia, acumula robatoris, vexacions, amenaces i agressions a l’espai ferroviari i que són ja, malauradament, un tret característic d’aquesta vila del Gironès amb un 24’52% d’immigració. Paral·lelament a aquests fets, una altra agressió a un vigilant va esdevenir-se a l’estació de Sils.
🔷 Aquestes són les ferides que va patir l’interventor després de demanar els bitllets als joves.
🔺 Com a mínim hi va haver una agressió més, un vigilant de seguretat també va ser colpejat a Sils. https://t.co/DGI1dMePYM pic.twitter.com/3IyAAnrLfn
— Helpers [BCN] (@BCNHelpers) July 13, 2020
La impunitat dels MENA
L'endemà, 14 de juliol, va detectar-se una nova agressió a un vigilant del metro de Virrei Amat, Barcelona, qui tractava d’impedir un robatori. I així podria seguir un calendari inesgotable dels delictes ―robatoris, ganivetades, vandalisme― que diàriament perpetren els menors estrangers no acompanyats a les estacions de tren i pels quals, com és evident, la tensió laboral i la vulnerabilitat d’aquests treballadors és contínua i gairebé immutable. En aquest sentit, a la meitat de l'estiu del 2010, ja es comptabilitzen gairebé 250 incidents entre metro, tren, ferrocarrils i tramvia a Catalunya.
🔷 Detectada nova agressió a un vigilant de metro per impedir un robatori contra una senyora d’edat avançada a l’estació de 📍Virrei Amat.
📸 @TotBcn pic.twitter.com/A6EbBmClaz
— Helpers [BCN] (@BCNHelpers) July 14, 2020
Un fet que va dur a que la Conselleria d’Interior de Catalunya modifiqués l’article 7 de la Llei 16/1991 de les policies locals, establint, en l’apartat 2, que “també gaudeixen de la condició d’agents de l’autoritat els vigilants” en determinats casos. Una mesura per enfortir la vigilància en un espai dotat d’aital hermeticitat, palesa en l’augment de la delinqüència durant la quarantena i la duplicació a partir del desconfinament, i on qualsevol delicte pot succeir amb total impunitat.
Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.
Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?
Han votat 703 lectors