La criminalitat dels MENA: un juliol d'impunitat desaforada

29 de juliol de 2020

La criminalitat dels MENA: un juliol d'impunitat desaforada

Després que la delinqüència augmentés durant l’estat d’alarma, el desconfinament l’ha multiplicat

 
Redacció

El proppassat 9 de juliol d’enguany, es va esdevenir una escena habitual durant els mesos de pandèmia. Un grup de quinze MENA, el qual tractava d’accedir al funicular de Montjuïc sense samarreta ni mascareta tot i la normativa i les exigències dels vigilants de l’estació, va intentar agredir un dels vigilants amb una barra de ferro per impedir-los accedir al recinte. Van ser necessaris cinc reforços més per tallar de soca-rel la violència d'aquests energúmens i evitar finalment que la situació s’agreugés.

Més endavant, dilluns 13 de juliol, un altre grup d’immigrants il·legals va agredir un treballador de Rodalies, qui tan sols va demanar-los els bitllets de tren, a l’estació de Flaçà (Girona). Una estació de tren, cal recordar, popular i molt concorreguda pels habitants de pobles i municipis del voltant a causa de la seva proximitat i que, dia rere dia, acumula robatoris, vexacions, amenaces i agressions a l’espai ferroviari i que són ja, malauradament, un tret característic d’aquesta vila del Gironès amb un 24’52% d’immigració. Paral·lelament a aquests fets, una altra agressió a un vigilant va esdevenir-se a l’estació de Sils.

 
La impunitat dels MENA

L'endemà, 14 de juliol, va detectar-se una nova agressió a un vigilant del metro de Virrei Amat, Barcelona, qui tractava d’impedir un robatori. I així podria seguir un calendari inesgotable dels delictes ―robatoris, ganivetades, vandalisme― que diàriament perpetren els menors estrangers no acompanyats a les estacions de tren i pels quals, com és evident, la tensió laboral i la vulnerabilitat d’aquests treballadors és contínua i gairebé immutable. En aquest sentit, a la meitat de l'estiu del 2010, ja es comptabilitzen gairebé 250 incidents entre metro, tren, ferrocarrils i tramvia a Catalunya.

Un fet que va dur a que la Conselleria d’Interior de Catalunya modifiqués l’article 7 de la Llei 16/1991 de les policies locals, establint, en l’apartat 2, que “també gaudeixen de la condició d’agents de l’autoritat els vigilants” en determinats casos. Una mesura per enfortir la vigilància en un espai dotat d’aital hermeticitat, palesa en l’augment de la delinqüència durant la quarantena i la duplicació a partir del desconfinament, i on qualsevol delicte pot succeir amb total impunitat.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme