La consellera de Cultura Natàlia Garriga (ERC) anuncia un 'Pacte Nacional per la Llengua' sense dir com i quan el govern aconseguirà augmentar l'ús del català

16 de gener de 2022

La consellera de Cultura Natàlia Garriga (ERC) anuncia un 'Pacte Nacional per la Llengua' sense dir com i quan el govern aconseguirà augmentar l'ús del català

Amb una taxa de natalitat del 6% dels catalans i del 19% dels immigrants l’any 2019 segons l’INE, entre l’any 2003 i el 2018 l’EULP també constata una baixada del 21’5% de parlants habituals de català, del 46% al 36%

 
Redacció

Dimecres passat, 12 de gener de 2022, la consellera de Cultura Natàlia Garriga (ERC) va anunciar un 'Pacte Nacional per la Llengua' sense dir com i quan el govern aconseguirà augmentar l'ús del català.

 
Hipocresia processista, també amb la llengua catalana

En un enfilall llarguíssim de Twitter, la Conselleria de Cultura no exposa en cap moment com i quan el govern que presideix Pere Aragonès (ERC) farà que l'ús linguístic de la llengua catalana augmenti realment.

En aquest sentit, l'anomenat Pacte Nacional per la Llengua és, segons Garriga (ERC), un projecte perquè hi participi tota la societat, perquè la llengua és per a tothom i tothom la pot utilitzar i estimar, però en cap cas concreta de quina manera es podran generar nous catalanoparlants.

 
Les dades de la vergonya: el català, vorejant l'estat terminal

Així mateix, Garriga (ERC) apunta que cal afrontar la situació de la llengua catalana amb realisme, i considera que aquest realisme passa per 'desconflictivitzar' el català quan les dades oficials constaten un retrocés del català galopant, oscil·lant el punt de no retorn: amb una taxa de natalitat del 6% dels catalans i del 19% dels immigrants l’any 2019 segons l’INE, entre l’any 2003 i el 2018 l’EULP també constata una baixada del 21’5% de parlants habituals de català, del 46% al 36%.

Mentrestant, Garriga (ERC) opta per traslladar la responsabilitat a la societat catalana perquè aquesta 'avaluï serenament i de manera informada la situació del català' en comptes d'aplicar les mesures que calguin perquè garanteixin la supervivència del català.

En tot aquest procés participatiu, fins el desembre de 2022 no s'haurà presentat i signat el Pacte Nacional per la Llengua. D'aquesta manera, usuaris de Twitter han manifestat que s'està perdent un temps vital a efectes de salvar llengua catalana perquè aquesta tingui futur en les següents generacions de catalans.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme