La comèdia parlamentària de Laura Borràs (JxCat): la presidenta del Parlament va amagar que va donar de baixa Pau Juvillà (CUP) quan li va demanar la Junta Electoral i es nega a dimitir

7 de febrer de 2022

La comèdia parlamentària de Laura Borràs (JxCat): la presidenta del Parlament va amagar que va donar de baixa Pau Juvillà (CUP) quan li va demanar la Junta Electoral i es nega a dimitir

D'administrar la veritat a conveniència, a mentir i finalment erigir-se d'heroïna processista: Borràs (JxCat) no va deixar clar a posta si Juvillà (CUP) encara era diputat autonòmic i ara critica el govern de Pere Aragonès (ERC) per oposar-se a la desobediència

 
Redacció

La comèdia parlamentària de Laura Borràs (JxCat) continua: la presidenta del Parlament va amagar que va donar de baixa Pau Juvillà (CUP) quan li va demanar la Junta Electoral i es nega a dimitir, tal com ha informat avui, 7 de febrer de 2022, a través del programa matinal El Món a RAC1.

 
Borràs (JxCat), una estiracordetes

D'una banda, la presidenta del Parlament, Laura Borràs (JxCat), va donar de baixa al ja ex-diputat cupaire Pau Juvillà (CUP) com a membre del Parlament el passat 28 de gener de 2022, sent aquest el dia que ho va requerir la Junta Electoral, tal recull la web de la cambra catalana.

D'altra banda, la setmana passada, dijous 3 de febrer de 2022, Borràs (JxCat) no va deixar clar a posta si Juvillà (CUP) encara era diputat autonòmic. En aquest sentit, la presidenta del Parlament tan sols va informar que no havia acceptat la delegació del vot de l'ex-secretari tercer de la Mesa, el propi Pau Juvillà (CUP), al ple en el qual s'havia validat el dictamen aprovat per la Comissió de l'Estatut dels Diputats, i que pretenia defensar que Juvillà (CUP) preservés el seu escó sempre que no comprometi els funcionaris del Parlament.

D'aquesta manera, Borràs (JxCat) va al·legar que la delegació de vot de Pau Juvillà (CUP) no constava en les delegacions de vot que havia acceptat per aquest ple en qüestió perquè la votació no quedé 'contaminada' per un conflicte d'interessos. Per aquest motiu, va empescar-se invocar l'article 16.1 del reglament del Parlament de Catalunya.

 
D'administrar la veritat a conveniència, a mentir i finalment erigir-se d'heroïna processista

Avui, 7 de febrer de 2022, Laura Borràs (JxCat) s'ha negat a dimitir per la retirada de l’escó de Pau Juvillà (CUP), tot i que ha admès que ho ha valorat. En una entrevista a El Món a RAC1, la presidenta del Parlament es ratifica en l’estratègia que ha seguit malgrat que el resultat no ha estat bo, considera, perquè s'ha invalidat la seva maniobra per procurar vèncer l'Estat espanyol.

En aquest sentit, creu que així s'hauria 'plantat cara a la repressió' i que per tant la seva renúncia ara s'entendria com una rendició i per això no és una opció. Es demostra, en efecte, que Borràs (JxCat) ha administrat la veritat dels fets a conveniència, ha mentit i finalment s'ha erigit com una heroïna processista perquè ha acusat els partits processistes de no haver acceptat una proposta que és —segons ella— ambiciosa de 'resistència col·lectiva' per mantenir l’escó del cupaire. A més, ha criticat el govern de Pere Aragonès (ERC) per oposar-se a la desobediència en general —quan ella no ha desobeït al capdavall— i ha inclòs en particular que aquesta estratègia passava per no complir la sentència del 25% de català a les escoles i podia afectar els directors dels centres.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme