La Barcelona anti-catalana de Colau retira la Medalla d’Or a Barrera

25 de setembre de 2020

La Barcelona anti-catalana de Colau retira la Medalla d’Or a Barrera

Heribert Barrera: va ser el primer president del Parlament de Catalunya després de la restauració de la Generalitat l'any 1980 i va dedicar la totalitat de la seva vida a lluitar per Catalunya

 
Redacció

Amb els vots de Barcelona en Comú, el PSC, C’s i el PP, l’Ajuntament de Barcelona va iniciar dimecres, 24 de setembre de 2020, els tràmits per a retirar la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona al patriota català Heribert Barrera, primer president del Parlament de Catalunya després de la restauració de la Generalitat l'any 1980 i qui va dedicar la totalitat de la seva vida a lluitar per Catalunya.

Segons el conjunt proper al lerrouxisme, la decisió considera “xenòfobes” unes declaracions del passat de Barrera, fet pel qual Eva Parera, regidora de Barcelona pel Canvi, exigeix a Junts i ERC “revisar els vostres referents morals i ideològics”.

Afegint la càrrega contra Catalunya, Manuel Valls va manifestar-se orgullós “perquè, després d’impedir que aquesta ciutat tingui un alcalde independentista, es retira avui aquesta medalla”. Una declaració on Valls també expressa voler demostrar que la deriva de l’independentisme “és el supremacisme” i que accepta Ada Colau. Fet que ha dut el president Quim Torra (JxCat) a criticar la decisió a Twitter, tot considerant que “la capital de Catalunya s’empetiteix avui, convertida en una capital provinciana i mesquina”.

 
Breu biografia

Heribert Barrera i Costa, nascut i finat a Barcelona i qui va militar tota la seva vida política a ERC, l’any 1937 va ser voluntari a l’Exèrcit Republicà durant la Guerra Civil Espanyola al front d’Aragó, supervivent del camp de concentració d’Argelers on va ser reclòs el 1939 i col·laborador de la xarxa de resistència Louis Brun des de l’exili. On, anul·lada la convalidació dels seus estudis universitaris, va llicenciar-se en Matemàtiques i Enginyeria Química a la Universitat de Montpeller, sent-hi després professor ajudant i, un cop arribat a Catalunya el 1968, professor de química a la UAB i esdevenint, més endavant, membre emèrit de l’Institut d’Estudis Catalans a la secció de Ciències.

Amb una trajectòria política que també destaca per la seva presència al Parlament, l’any 2009 Barrera va mostrar el seu allunyament amb la direcció d’ERC defensant la demanda d’una DUI a Catalunya que havia proposat Joan Carretero, ex-conseller de Governació a qui li va ser suspesa la militància d’ERC.

President del Club d’Amics de la UNESCO a Barcelona, de l’Ateneu Barcelonès i de l’Associació d’Antics Diputats al Parlament de Catalunya, el 2000 fou guardonat amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya i, a títol pòstum, amb la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona, ara retirada; màximes distincions en ambdós casos.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme