JxCat s'absté i li farà suar la investidura com a President de la Generalitat a Pere Aragonès (ERC): mesura de força per acordar el repartiment de càrrecs

28 de març de 2021

JxCat s'absté i li farà suar la investidura com a President de la Generalitat a Pere Aragonès (ERC): mesura de força per acordar el repartiment de càrrecs

Marcant distàncies amb ERC, JxCat s'ha abstingut (32 vots) frustrant la investidura d'Aragonès (ERC), que ha obtingut 61 vots en contra i tan sols 42 en favor, lluny dels 68 necessaris per la majoria absoluta i ajornant a dimarts una segona volta

 
Redacció

Divendres, 26 de març de 2021, durant el debat d’investidura al Parlament de Catalunya, el presidenciable Pere Aragonès (ERC) va defensar la seva candidatura acontentant les premisses i condicions de l’extrema esquerra CUP; i de passada, lloant públicament Dolors Sabater (CUP) i citant Karl Marx.

Així mateix, va desengranar en què consistiria la seva acció governamental: el foment de la intervenció pública, limitar els Mossos d’Esquadra per garantir l'ordre públic o basar la catalanitat en els costums dels immigrants. A tot això, al seu entendre, la recuperació econòmica passa per administrar els recursos dels fons europeus Next Generation.

 
Regalar Catalunya a la immigració

Considerant que la societat catalana és d’esquerres, Aragonès (ERC) a més concep que la noció de ciutadania sigui tant per a la immigració il·legal com també la legal, arribant a afirmar que els immigrants enriqueixen el fet nacional català.

Això no obstant, en cap moment no va oferir cap pla per revertir la baixa natalitat dels catalans ni la substitució demogràfica catalana i lingüística del català. Sols va va obstinar-se a regalar Catalunya a la immigració, sense exigir res tampoc al ciutadà perquè la llengua pròpia de Catalunya revifi front el castellà.

 
Aragonès (ERC) perd la investidura i s'ajorna a dimarts, 30 de març de 2021

Marcant distàncies amb ERC i empès per la manca d'entesa en contraposició amb CUP, JxCat s'ha abstingut (32 vots) frustrant la investidura d'Aragonès (ERC), que ha obtingut 61 vots en contra per part del PSC, Vox, els comuns, C's i el PPC i tan sols 42 en favor del seu partit, ERC, i de CUP, lluny dels 68 necessaris per la majoria absoluta i ajornant a dimarts una segona volta.

Durant el cap de setmana i demà dilluns, JxCat tractarà de condicionar la presidència d'Aragonès (ERC), atès que, segons va expressar la vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi (JxCat), a FAQs, a ERC li manca concreció en l'agenda política durant la XIIIa legislatura. D'aquesta manera, els de Carles Puigdemont (JxCat) apliquen aquesta mesura de força per acordar el repartiment de càrrecs de la Generalitat de Catalunya, així com també poder garantir el rol de l'ex-president resident a Waterloo al capdavant del Consell de la República.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme