JxCat, ERC i PSC refusen destinar un 14% del sou del Govern als estralls de la pandèmia del virus xinès

9 de desembre de 2020

JxCat, ERC i PSC refusen destinar un 14% del sou del Govern als estralls de la pandèmia del virus xinès

Malgrat l’impagament dels ERTO fins a l’abandonament indiscriminat dels autònoms catalans, els membres i alts càrrecs del Govern mantenen el sou i els diputats continuen cobrant les dietes per desplaçament

 
Redacció

Malgrat tota una descàrrega d’errors en la gestió de les mesures econòmiques contra els estralls de la Covid-19, que passa des de l’impagament dels ERTO fins a l’abandonament indiscriminat dels autònoms catalans, els diputats del Parlament de Catalunya han continuat cobrant les dietes per desplaçament tot i la mínima assistència i la via telemàtica amb què se’n realitzen les comissions. Ara, però, la cambra catalana ha aprovat unànimement reduir-les i regular-les en l'assignació fixa perquè tributin en l'IRPF.

La indemnització per desplaçament, o dietes, és una retribució lliure d’impostos que els diputats del Parlament han percebut impunement malgrat l’assistència de tan sols un 16%. Bàsicament, es tracta d’una retribució anual que, en funció de la distància del diputat respecte el Parlament, implica un ingrés addicional d’entre 16.975,65€ i 23.895€ anuals.

Tot i així, i malgrat els vots a favor de la CUP, els comuns, el PP i Cs; JxCat, ERC i el PSC han refusat al Parlament de Catalunya la reducció en tres mesos d'un 14% de les retribucions als membres i alts càrrecs del Govern a fi de destinar-ne la quantitat restant a la lluita contra el virus xinès.


La caritat de fireta del Parlament de fireta

Durant el mes d’abril d'enguany, 2020, i a proposta del president del Parlament, Roger Torrent (ERC), un 25% del sou total dels diputats —pertanyent a les dietes— va destinar-se a ONGs i entitats a escollir. Tot i així, aquesta activitat caritativa va escapçar-se al maig.

Una circumstància indignant, malgrat la represa i sumant-hi el refús de JxCat, ERC i el PSC, atès que el sou base d’un diputat és d’uns 3.000 euros i el del president del Parlament prop dels 7.000 euros mensuals. Tanmateix, sense comptar-hi els plusos per càrrec o, en aquest cas, les suculentes dietes i que dista escandalosament dels 2.000 euros únics destinats per a tan sols 10.000 autònoms del paquet d’ajuda al més de mig milió que treballa a Catalunya.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme