JxCat demana a l’Estat espanyol que elimini la Llei d'Estrangeria i no deporti els MENA arribats a Ceuta

23 d'agost de 2021

JxCat demana a l’Estat espanyol que elimini la Llei d'Estrangeria i no deporti els MENA arribats a Ceuta

Mentre, paradoxalment, considera que deportar els MENA al país on tenen la família els exposa a una ‘situació de desemparament’, JxCat també advoca per importar i concedir l’asil als immigrants afganesos que fugin del règim talibà

 
Redacció

Ahir, 22 d'agost de 2021, en un comunicat oficial i demostrant de nou la manca de coherència vers Catalunya, JxCat va criticar les deportacions dels MENA arribats a Ceuta —prop de 800, els quals van accedir il·legalment a territori espanyol sota la connivència del govern del Marroc—, tot titllant de nefasta la política immigratòria de l’Estat espanyol. Paradoxalment i malgrat trobar-se sense família, denunciant que el retorn dels MENA al seu país els exposa a una situació de desemparament.

 
JxCat i l'acomplexament immigratori

Tanmateix, JxCat ha aprofitat per exigir a l’Estat espanyol una versió estèril de la Llei d’Estrangeria —alhora que menys colonialista—la qual presumiblement evitaria les deportacions dels immigrants il·legals en favor d’un procés d’integració que demostrar ser inútil arreu d’Europa.

A tot això, demanant impulsar mecanismes d’acollida addicionals per evitar que el sistema de protecció col·lapsi, centrats exclusivament en les necessitats específiques dels MENA.

 
JxCat vol importar tants afganesos com es pugui

Finalment, JxCat ha manifestat que assumirà el compromís de defensar el dret d’asil i protecció internacional, possible referència a una vinent importació massiva d’immigrants de l’Afganistan, remarcant que ho exigiran des de totes les institucions on tingui representació el partit.

De fet, el 17 d’agost d’enguany, JxCat va criticar la UE i l’OTAN per no importar immigrants afganesos a Europa, tot afegint que cap govern europeu no hauria de reconèixer el règim talibà “si no hi ha un mínim respecte als seus drets”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme