JxCat abandona els propietaris: cedeix a la pressió dels llogaters

26 de setembre de 2020

JxCat abandona els propietaris: cedeix a la pressió dels llogaters

El propietari únicament podrà apujar el lloguer, ja rebaixat, fins un 5% com a màxim

Redacció

Aquesta setmana, dimarts 22 de setembre de 2020, després de les pressions del Sindicat de Llogaters i de la seva aprovació pel Parlament de Catalunya dues setmanes enrere, va entrar en vigor la Llei 11/2020, del 18 de setembre, que rebaixa i congela el preu dels lloguers en zones amb alta demanda d’habitatge. Específicament, als municipis de més de 20.000 habitants i on el preu dels lloguers s’hagi incrementat més del 20% entre el 2014 i el 2019.

Amb l’objecte de dotar Catalunya d’una “regulació pròpia del contracte d’arrendaments urbans”, la llei estableix, per “jurisprudència constitucional”, que sols n’estaran exempts els propietaris que necessitin “percebre una utilitat econòmica raonable dels seus béns”, malgrat que, alhora, remarcant que només podran ingressar una quantitat igual o inferior a 2,5 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya, és a dir, un màxim de 1.900 euros mensuals entre salari i lloguer.

 
Sancions i "preus de referència"

Fora dels límits establerts, i si l’habitatge gaudeix de trets especials i distintius –com ara una ubicació privilegiada o una piscina–, el propietari únicament podrà apujar el lloguer, ja rebaixat, fins un 5% com a màxim. A més, la pujada del lloguer per la quantitat que el propietari consideri digne per a viure es limitarà als casos d’obres de nova construcció, d’habitatges reformats o amb característiques similars.

Tanmateix, i anotant com a condició que el llogater resideixi permanentment a l’immoble i amb una durada màxima de cinc anys per sol·licitar la mesura, les sancions contra el propietari seran d’entre 3.000 i 90.000 euros per incompliment de la llei, per exemple, ocultant-ne informació o no establint el preu de referència” que consideri l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme