Josep Rull (JxCat) manté que l'octubre de 2017 no es pretenia aconseguir la independència sinó utilitzar la DUI com a eina de negociació amb l'Estat espanyol

3 d'agost de 2021

Josep Rull (JxCat) manté que l'octubre de 2017 no es pretenia aconseguir la independència sinó utilitzar la DUI com a eina de negociació amb l'Estat espanyol

L'ex-conseller Rull (JxCat), que el 7 d’octubre del 2017 suplicava a Twitter el diàleg amb l’Estat espanyol, refusant així la DUI, es va lliurar a la justícia espanyola i va col·laborar-hi fins ser-ne indultat

 
Redacció

Diumenge, 1 d'agost de 2021, en una entrevista amb El Punt Avui, l’indultat i ex-conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull (JxCat), va admetre que el 3 d’octubre del 2017 era el moment de bescanviar la DUI com a eina per tenir marge de negociació amb l'Estat espanyol.

 
No volien la independència sinó pactar amb l'Estat espanyol

En aquest sentit, confessant que el govern de Carles Puigdemont (JxCat) volia emprar la DUI com un artefacte de pressió en comptes d'un mecanisme per aconseguir la independència, Rull (JxCat) a més continua lamentant que l'Estat espanyol no tingui la voluntat de pactar res amb Catalunya.

 
Heroïcitats de soldadet de plom

D’aquesta manera, Rull (JxCat) insisteix que es que pretenia que la reacció policial contra els ciutadans en els punts de votació, sumada a les multitudinàries manifestacions del 3 d’octubre —amb Rull (JxCat) d’assistent a Terrassa—, fossin un esquer per esdevenir un focus internacional però ometent la DUI com a fet primordial per obtenir el respecte d'altres Estats independents.

Es pretenia obtenir l’atenció dels països europeus sense aconseguir realment la independència sinó fomentar la situació per negociar amb l'Estat espanyol. No en va, ja el 7 d’octubre del 2017 Rull (JxCat) suplicava a Twitter la mediació i el diàleg amb l’Estat espanyol.

 
Teatre processista fins i tot en voler ser detingut

En endavant, a finals d’octubre de 2017, quan els dirigents processistes van pactar uns fugir i altres lliurar-se a les autoritats espanyoles, l’ex-vicepresident Oriol Junqueras (ERC) i Rull (JxCat) foren els únics consellers inhabilitats en tornar al despatx de la Generalitat, a l’espera ja de voler ser-hi detinguts quan calgués un cop pactades les opcions i acceptant el fracàs i la derrota.

Aleshores, amb un Rull (JxCat) més calmat —coneixedor de l’estratègia de fugida a l'estranger o rendició a l'Estat espanyol— i, com ho expressava la defensa a l’Audiència Nacional, es va mostrar una disposició total a col·laborar amb la justícia espanyola.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme